Ολυμπιακός: Πιο τσάμπα ισοπαλία δεν γίνεται!

Σε έναν αγώνα που έπρεπε οι τρεις βαθμοί -βάσει εικόνας ως το 60′- να έρθουν στην Ελλάδα δια… περιπάτου, οι «ερυθρόλευκοι» λες κι εξαφανίστηκαν από το γήπεδο μετά το 0-2, έδωσαν δικαίωμα και το πλήρωσαν πανάκριβα! Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Το είδαμε και στον αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Στην Ευρώπη τίποτα δεν χαρίζεται. Ούτε από τους αντιπάλους, αλλά ούτε και από τους διαιτητές που λες και… σημαδεύουν σε κάθε παιχνίδι τον Ολυμπιακό.

Ο Έσε παίζει ακόμη με μάσκα αλά Ζορό από την ατιμώρητη αγκωνιά που δέχθηκε πριν δύο εβδομάδες στο πρόσωπο από τον Σάλαι της Φράιμπουργκ, ενώ χθες σε μια φάση που ο ρέφερι καθαρίζει άνετα με κίτρινη κάρτα, όπως προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός, έστειλε τον Ντόη για μπάνιο από το 70ό λεπτό! Ακόμη κι έτσι, όμως, η χθεσινή ισοπαλία, δεν χωνεύεται!

Πιο τσάμπα δεν γίνεται. Οι τρεις βαθμοί σε αυτό το ματς έπρεπε με βάση την εικόνα του Ολυμπιακού μέχρι το 2-0, να έρθουν στην Ελλάδα όχι με το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή, αλλά δια… περιπάτου. Μπορεί η Μπάτσκα να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ως ομάδα από την Τσουκαρίτσκι, αλλά το… ριφιρί δεν θα γινόταν ποτέ, αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν άνοιγαν την πόρτα.

Οι γηπεδούχοι, το είδαν, το ένιωσαν στο πετσί τους ότι έχουν απέναντι έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο. Από την αρχή πάλευαν να κλέψουν κάτι από το παιχνίδι και τελικά το κατάφεραν, ανέλπιστα, από τη στιγμή που μετά τις πρώτες αλλαγές του Μαρτίνεθ στο 62′, λες και οι «ερυθρόλευκοι» εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Είναι ανεπίτρεπτο, το είδαμε και στο προηγούμενο ματς του ομίλου, να πέφτει η ομάδα σε κενά αέρος, όταν επικρατεί απόλυτη λιακάδα. Δεν έχει καμία λογική, να έχεις βάλει δύο γκολ, η εικόνα και η απόδοση να δείχνουν ότι μπορείς να πετύχεις ακόμη περισσότερα και να δέχεσαι την ισοφάριση στο 90′ -και μία κόκκινη- με τρόπο παιδιάστικο!

Νέα ομάδα, παιδικές ασθένειες θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, αλλά και πάλι μερικά δεδομένα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Στο 2-0 την μπάλα την «τρως», δεν επιτρέπεις σε αυτή την ομάδα που είναι γονατισμένη, να κάνει παρέλαση στη μεγάλη σου περιοχή, όπως έγινε στο 2-1.

Επίσης, δεν γίνεται να βγαίνει off όλη η άμυνα με μια μεγάλη πάσα από την άμυνα προς την επίθεση, ούτε ο Ντόη να την πατάει σαν πρωτάρης. Δεν είχε κανέναν λόγο να τραβήξει τον αντίπαλο και να δώσει δικαίωμα στον διαιτητή να τον αποβάλλει, αφού δεν… πρόσεξε ότι είχε ήδη καλύψει κι ο Ρέτσος.

Ακόμη κι έτσι, όμως, είναι απαράδεκτο γι’ αυτό το επίπεδο να φτάνεις στο 90’ και ο Ροντινέι, ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους, να μη μπορεί να ακολουθήσει στο τεχνητό οφσάιντ και να καλύπτει για μισό πόδι τον σκόρερ! Δεν είναι απλό μάθημα όπως είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ήταν γερό χαστούκι, στην έπαρση, την έλλειψη συγκέντρωσης, την απροσεξία στις λεπτομέρειες, την αβάσταχτη ελαφρότητα την κρίσιμη ώρα. Δύο πεταμένοι βαθμοί χθες, άλλος ένας -τουλάχιστον- στο προηγούμενο ματς και από εκεί που θα έπρεπε ο Ολυμπιακός, βάσει απόδοσης, να έχει τέσσερις πόντους μίνιμουμ μετράει μόλις έναν…

Υ.Γ.: Δεν γίνεται κάθε φορά που βγαίνει από το γήπεδο ο Ποντένσε και ο Φορτούνης να… πελαγώνουν οι υπόλοιποι. Απλά δεν γίνεται!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News