Σταύρος Γεωργακόπουλος: Διαφωνεί κάποιος ότι η μάχη τώρα αρχίζει;

Ο Ολυμπιακός θυμίζει… εξπρές! Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εντός κι εκτός γηπέδου και τώρα πάμε να δούμε τα πλέι οφ.

Λόγια σταράτα για μία ακόμη φορά απ’ τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. «Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει», δήλωσε η «αλεπού» μετά την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού σε βάρος του Βόλου, που έφερε την ομάδα του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ένα τρίποντο πίσω απ’ την κορυφή.

Ο Βάσκος τεχνικός είδε την ομάδα του να φτάνει στο «έξι στα έξι» επί των ημερών του, με καυτό τον Ελ Καμπί, που σκόραρε ξανά κι έφτασε τα 22 τέρματα στη σεζόν (σε 32 αγώνες), σεληνιασμένο τον Ποντένσε να έχει συμμετοχή σε ό,τι καλό δημιουργήθηκε πάνω στο χορτάρι κι όλους όσοι αγωνίστηκαν… λυσσασμένους να φέρουν τα πάνω-κάτω!

Μοναδική παραφωνία γι’ ακόμη μία φορά η διαιτησία και το VAR. Δύο γκολ ακυρώθηκαν για… ψύλλου πήδημα. Αυτό του Μασούρα για φάουλ του Ρέτσου με το χέρι, πριν η μπάλα καταλήξει στον σκόρερ. Σε αυτή τη φάση, ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού είδε και κίτρινη με αποτέλεσμα να χάνει το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ!

Το γράφαμε από χθες ότι τα… τσακάλια της ΚΕΔ θα ψάξουν την παραμικρή αφορμή για να προκαλέσουν απώλειες στους «ερυθρόλευκους» κι έτσι έγινε.

Οσο για το γκολ του Ποντένσε, το VAR έκρινε ότι προηγήθηκε χέρι του Ναβάρο, κάτι που δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση, απ’ τις λήψεις που είδαμε στην εξέταση της φάσης. Αυτό δεν εμπόδισε τον Τσαγκαράκη, ωστόσο, να το ακυρώσει. Εβαλε πέντε γκολ ο Ολυμπιακός, μέτρησαν τα τρία κι αυτή η ιστορία, δυστυχώς, αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα, την ώρα που σε άλλες ανταγωνίστριες του τίτλου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Καραμπινάτες παραβάσεις εξετάζονται και… ξεπλένονται χωρίς ίχνος ντροπής! Εξ ου το δίκαιο αίτημα του Ολυμπιακού για ελίτ διαιτητές στα πλέι οφ για να μη τραβάμε τα μαλλιά μας.

Η ουσία, ωστόσο, είναι πως η ομάδα του Πειραιά ενωμένη και δυνατή, όπως έλεγε και το παλιό προεκλογικό σλόγκαν, πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον τη χωρίζει ένα τρίποντο!

Με τον Βάσκο τεχνικό να δίνει την ευκαιρία στους Τζολάκη, Αμπι και να έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 27 ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός δημιούργησε (μαζί με τα δύο γκολ που ακυρώθηκαν) 30 τελικές, τις μισές εντός στόχου, δέχτηκε μόλις τρεις, είχε κατοχή μπάλας στο 65%! Με άλλα λόγια, το 3-0 είναι πολύ φτωχό για να αποτυπώσει την εικόνα ενός αγώνα που είχε έναν πρωταγωνιστή.

Για τη φάση της αποβολής του Μπαριέντος, το πρόσωπο του Μασούρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Η τεχνική ηγεσία είδε τον Αμπι να κάνει ένα εξαιρετικό ντεμπούτο σε ρόλο αριστερού στόπερ, τούς Εσε, Ορτα (μία ασίστ), Τσικίνιο να σχηματίζουν ξανά τρίγωνο… διαβόλου στον άξονα, ενώ απ’ τα μισά του β’ μέρους που βγήκε ο Ροντινέι, δεν υπήρχε δεξιός μπακ στο γήπεδο! Ο κόουτς έδωσε εντολή στον Μασούρα να καλύψει όλη την πλευρά και φόρτωσε την αντίπαλη περιοχή με τρεις επιθετικούς (Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς, Ναβάρο). Ηθελε κι άλλο γκολ κι άλλο, με τον κόσμο να το απολαμβάνει.

Από ασίστ του πολύπειρου Μαροκινού, ο αναγεννημένος Μαυροβούνιος βρήκε δίχτυα γι’ ακόμη μία φορά και του το αφιέρωσε. Την ίδια ώρα και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε Αρη και ΟΦΗ αντίστοιχα, οι «ερυθρόλευκοι» θυμίζουν… εξπρές! Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Μεντιλίμπαρ. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, τους πέρασε το σχετικό μήνυμα πως όλοι είναι απαραίτητοι, η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εντός κι εκτός γηπέδου και πάμε να δούμε τα πλέι οφ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News