Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ηξεραν κι οι… πέτρες τι περίμενε τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχασε χθες μοναδική ευκαιρία. Πήγε στο «Βικελίδης» απροετοίμαστος σε μία μάχη τίτλου.

Ηξεραν κι οι… πέτρες τι περίμενε τον Ολυμπιακό χθες βράδυ στο «Βικελίδης». Ηταν δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιζαν σαν καμικάζι για να σταματήσουν την «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση για τον τίτλο κι η ομάδα του Πειραιά έπεσε απροετοίμαστη στην παγίδα, για να πετάξει δύο «χρυσούς» βαθμούς.

Οταν κυνηγάς έναν τίτλο κι είσαι σε μειονεκτική θέση βαθμολογικά, δεν έχει σημασία τι έκανες στο προηγούμενο παιχνίδι και τι θα κάνεις στο επόμενο. Εχει σημασία να αντιμετωπίζεις το κάθε παιχνίδι στο… κόκκινο, χωρίς να υπάρχει αύριο!

Ο Ολυμπιακός έχασε χθες μοναδική ευκαιρία να προσθέσει άλλους δύο «χρυσούς» βαθμούς στο σακούλι του. Είχε τη δυναμική, την ποιότητα, τις ευκαιρίες για να το κάνει, αλλά δεν το έκανε…

Του έλειψε η φρεσκάδα κι η ένταση προηγούμενων αγώνων, αλλά κι η εξυπνάδα για να φτάσει στο γκολ, όπως σωστά επισήμανε στο φινάλε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Δεν θα διαφωνήσω με όλους εκείνους που θεωρούν ότι το γκολ του Γιόβετιτς στο 8’ έπειτα απ’ την ασίστ του Φορτούνη, ακυρώθηκε για… ψύλλου πήδημα. Ο Ζέλσον παίρνει καθαρά την μπάλα και στο κατέβασμα του ποδιού του στο έδαφος πατάει τον αντίπαλό του. Κάπου πρέπει να πάει το πόδι του Πορτογάλου, δεν γίνεται να το… κόψει. Αρα το να ακυρωθεί ένα γκολ για ένα τέτοιο περιστατικό μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο.

Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, με κόντρα διαιτητή και VAR, όταν φτιάχνεις 19 τελικές κι έχεις απέναντί σου έναν αντίπαλο που δεν έχει το ίδιο κίνητρο, οφείλεις να καθαρίσεις το ματς με κάθε τρόπο. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν το έκανε στο πρώτο μέρος που είχε χτυπητές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, αλλά στο ξεκίνημα του β’ μέρους φρόντισε να κάνει το έργο του ακόμη πιο δύσκολο με το γκολ-σώρο του Ντόη στον Μορόν. Ο νεαρός στόπερ, που επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά τη ρεβάνς με τη Φενέρ, έκανε παιδιάστικο λάθος σε μια φάση που έπρεπε να τελειώσει για… πλάκα κι έδωσε το δικαίωμα στον επιθετικό του Αρη να βάλει ένα απ’ τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Σε ένα παιχνίδι που ποντάρεις τις όποιες σου ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου, απαγορεύεται να κάνεις τόσο φτηνά λάθη. Κι αυτό το έργο, δυστυχώς, στον Ολυμπιακό έχει συμβεί πολλές φορές φέτος με υπευθυνότητα των στόπερ του…

Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, το γκολ του (κορυφαίου ξανά) Ζέλσον άφησε στην ομάδα του Πειραιά 40 και πλέον λεπτά αγώνα για να βρει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο. Σε αυτό το διάστημα, είδαμε πολύ μέλι, αλλά από τηγανίτα τίποτα. Γύρω-γύρω όλοι, αλλά ο… Μανώλης για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα δεν βρέθηκε.

Είναι κρίμα κι άδικο πρώτα απ’ όλα για την ίδια την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» να κάνουν τέτοια λάθη και να έχουν «αυτοκτονικές» τάσεις, ακόμη και σε ένα διάστημα που η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της κι αποδίδει το καλύτερό της ποδόσφαιρο από το ξεκίνημα της σεζόν.

Επαναλαμβάνω ότι τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν τα παίζεις, τα νικάς!

Τι να τις κάνεις τις 19 τελικές (8 στον στόχο), αν είσαι απρόσεκτος και κάνεις τα εύκολα-δύσκολα; Οταν φτάνεις στα προσδοκώμενα γκολ (xGoals) στο 2,85 με τον αντίπαλο στο 1,17 και φέρνεις ισοπαλία, δεν έχεις πολλά να πεις, κάπου στερεύουν οι δικαιολογίες, ακόμη κι αν ο διαιτητής είναι αστείος…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News