Στ. Γεωργακόπουλος: Το πιο μεγάλο… ερυθρόλευκο συναπάντημα!

Ολη η σύγχρονη ιστορία του Θρύλου συγκεντρώθηκε στο νεόδμητο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας για να σπρώξει την τωρινή ομάδα στην πιο μεγάλη επιτυχία της ώστε να μπει ως πρωταθλήτρια ευρωπαϊκού τροπαίου στα 100 χρόνια της! Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

Σίγουρα διαβάσατε πολλά τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τους επίσημους καλεσμένους της ΠΑΕ Ολυμπιακός το μεγάλο βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στην «OPAP Arena».

Εκεί όπου το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σήκωσε ψηλά στον ουρανό την κούπα του Conference League κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ουσιαστικά όλη η σύγχρονη ιστορία του Θρύλου συγκεντρώθηκε στο νεόδμητο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να σπρώξει την τωρινή ομάδα στην πιο μεγάλη επιτυχία της και να μπει ως πρωταθλήτρια ευρωπαϊκού τροπαίου στα 100 χρόνια της ιστορίας της.

Επειδή τα ονόματα των πρώην παικτών της ομάδας που βρέθηκαν καλεσμένοι στον μεγάλο τελικό γράφτηκαν αποσπασματικά και με βάση όσους έγιναν αντιληπτοί, φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε το περιεχόμενο της σχετικής λίστας για να γίνει κατανοητό σε όλους πόσοι και ποιοι, στην πλειοψηφία τους ξένοι, συγκεντρώθηκαν ως απλοί φίλοι της ομάδας κι ένωσαν τις φωνές τους με τον κόσμο έως το τελικό  σφύριγμα.

Βρουσάι, Ανδρούτσος, Κίτσος, Σάλιακας, Τοροσίδης, Ελαμπντελαουί, Ελιουνούσι, Χασάν, Μιραλάς, Βαλμπουενά, Μέγερι, Φέισα, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Μήτρογλου, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Ρομπέρτο, Ραφίνια, Γκιγέρμε, Ζεβλάκοφ, Αναστόπουλος, Αλεξανδρής, Νικοπολίδης, Σιόβας, Οκκάς, Βαμβακούλας, Αβ. Παπαδόπουλος και Μανιάτης, ήταν όλοι εκεί να θυμηθούν τα παλιά και να δώσουν επιπλέον ώθηση σ’ όσους μπήκαν που μπήκαν στο γήπεδο να φτάσουν στην πιο ψηλή κορυφή μέχρι την επόμενη.

Εκεί ήταν και κάποιοι πρώην προπονητές της ομάδας, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Μάρκο Σίλβα, αλλά κι ο Τάκης Λεμονής με τους γιους του, στην πιο μεγάλη στιγμή της ομάδας που αγάπησαν πολύ και «δέθηκαν» μαζί της παντοτινά.

Υπήρξαν, ωστόσο κι ορισμένοι που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Μεταξύ τους οι δύο μεγάλοι Βραζιλιάνοι Ζιοβάνι και Ριβάλντο, οι οποίοι, ωστόσο, φρόντισαν να στείλουν μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης κι υπερηφάνειας, όπως και ο σπουδαίος Νταβίδ Φουστέρ.

Την ομάδα μπάσκετ εκπροσώπησαν ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, ο πρώην και ο νυν αρχηγός, Πρίντεζης και Παπανικολάου, ο Χρήστος Μπαφές, ενώ με την «ερυθρόλευκη» πορεία περπάτησε έως το γήπεδο ο Γιώργος Μπόγρης. Εκεί και ο μεγάλος άσος του παρελθόντος Θοδωρής Παπαλουκάς.

Επίτιμος καλεσμένος κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που το πανηγύρισε αγκαλιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τον σύνδεσμο βετεράνων εκπροσώπησαν άλλες τριάντα εμβληματικές μορφές της ιστορία του συλλόγου, απ’ την ομάδα του Γουλανδρή μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Κελεσίδη, Σιώκο, Σταυρόπουλο, Αγγελή, Καλτσά, Μπονόβα, Βαΐτση, Κοκολάκη, Ξανθόπουλο, Γλύκα, Χατζίδη, Παχατουρίδη, Αρβανίτη, Λουτσιάνο, Τσιαντάκη, Καλύκα. Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό ήταν όλοι εκεί.

Ολη η οικογένεια του Ολυμπιακού ενωμένη σαν μια γροθιά ήθελε την κούπα και με τη συμπαράσταση 20 χιλιάδων και πλέον τρελαμένων οπαδών της κατάφερε να την «κλειδώσει» στα αμπάρια του μεγάλου λιμανιού.

Μ’ άλλα λόγια, δεν έπαιξε μπάλα η ομάδα μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά κι έξω απ’ αυτό. Την ίδια ώρα στις γιγαντοοθόνες που στήθηκαν στον Πειραιά έγινε το «έλα να δεις». Και για όσους δεν το πρόσεξαν, η πρώτη ατάκα του αρχηγού Κώστα Φορτούνη ήταν το κάλεσμα στον συγκεντρωμένο κόσμο να αποθεώσει τον τεράστιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, Γιουσέφ ελ Αραμπί.

Κάτι λέει κι αυτό για το «δέσιμο» που υπήρξε στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια κι έγινε ακόμη πιο δυνατό από τότε που ανέλαβε την ομάδα η «αλεπού» απ’ τη Χώρα των Βάσκων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News