ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Όλοι οι άλλοι μιλούν για ενίσχυση, ο ΠΑΟΚ όλα καλά;

Σχεδόν δέκα μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όλα τα ρεπορτάζ του «big-5» μιλούν για ενίσχυση. Όλα; Όχι όλα. Ο Αντώνης Τσακαλέας καταπιάνεται με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Αν κάνει κάποιος μια «βόλτα» στα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, Άρη, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ θα διαπιστώσει πως η πλειοψηφία αυτών καταπιάνονται με τις μεταγραφικές κινήσεις που αναζητούν να κάνουν οι ομάδες με φόντο την έναρξη των εγχώριων διοργανώσεων. Στον ΠΑΟΚ, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Όλα γυρίζουν γύρω από το μέλλον των Γιάσμιν Κούρτιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ο Ενέα Μιχάι κάνει βαλίτσες για Πορτογαλία και τη μεταγραφή του στη Φαμαλικάο, ο Λούκας Τέιλορ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ουκρανία για λογαριασμό της Σαχτάρ, ο Τόμας Μουργκ «ψάχνεται» να επαναπατριστεί και ο Λέο Ζαμπά ετοιμάζεται να βρεθεί στη Σαουδική Αραβία.

Το αριστερό εξτρέμ που ούτε ήρθε αλλά ούτε θα έρθει

Μια ακόμα μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να αναζητά καθαρόαιμο αριστερό εξτρέμ και καθαρόαιμο δεκάρι. Οι μύγες πάχυναν και ο ΠΑΟΚ πήγε να αποκτήσει για τη θέση του αριστερού εξτρέμ τον Τάσο Δώνη, ο οποίος «κόπηκε» λόγω των αντιδράσεων των φιλάθλων, με τον ΠΑΟΚ να ισχυρίζεται πως η ακύρωση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τόσο με την ομάδα του όσο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή έγινε για «αγωνιστικούς λόγους». Υπάρχει στον ορίζοντα σκέψη για την απόκτηση αριστερού εξτρέμ; Σήμερα που μιλάμε, όχι. Ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει πως δεν θα δαπανήσει άλλα χρήματα από το (όποιο) μπάτζετ του.

Το δεκάρι που είναι και δεκάρι

Στην υπόθεση του δεκαριού, η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη. Ο Νικολάς Κουαλιάτα ήρθε από την Ουρουγουάη ως «δεκάρι που παίζει και στα άκρα» αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπολογίζεται ως δεκάρι. Ο Αντρέ Ρικάρντο ήρθε ως μια «φθηνή λύση – ευκαιρία» από την Πορτογαλία και είναι το πιο… δεκάρι από όλους τους υπόλοιπους. Ο Τιάγκο Ντάντας δεν είναι δεκάρι και αυτό, τουλάχιστον, έχει καταγραφεί από την πρώτη μέρα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Υπάρχει στον ορίζοντα σκέψη για την απόκτηση δεκαριού; Σήμερα που μιλάμε, όχι. Ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει πως δεν θα δαπανήσει άλλα χρήματα από το (όποιο) μπάτζετ του. Και για να εξηγούμαι διότι θα παρεξηγηθώ. Είναι άλλο το  «έχει αποφασίσει πως δεν θα δαπανήσει άλλα χρήματα από το (όποιο) μπάτζετ του» και άλλο το «έκλεισε η κάνουλα»

Σωστές ή λάθος, οι αποφάσεις θα κριθούν στο χορτάρι

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν, είναι και θα είναι ο καθρέφτης όλων. Μέχρι στιγμής, το πράγμα κύλισε ως εξής. Ο Ζοσέ Μπότο πρότεινε παίκτες στον Ραζβάν Λουτσέσκου, οι δυο τους κατέληξαν στους εκλεκτούς, η λίστα πήγε στη διοίκηση μαζί με τον… τιμοκατάλογο και ο Πορτογάλος κινήθηκε ανάλογα με τα κονδύλια που εγκρίθηκαν κάθε φορά. Ο Ζοσέ Μπότο κρίνεται με βάση αυτούς που επέλεξε και τα χρήματα που δόθηκαν, η διοίκηση κρίνεται με βάση τα χρήματα που έδωσε αλλά κυρίως τα χρήματα που αποφάσισε να μη δώσει για διάφορες περιπτώσεις και ο Ραζβάν Λουτσέσκου κρίνεται με βάση την ομάδα που παρουσιάζει με το υλικό που έχει.

Είναι άλλο το  «έχει αποφασίσει ο ΠΑΟΚ πως δεν θα δαπανήσει άλλα χρήματα από το (όποιο) μπάτζετ του» και άλλο το «έκλεισε η κάνουλα»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δέχθηκε έντονη κριτική για τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας και δημιουργήθηκε η αίσθηση σε κάποιους πως ο Ρουμάνος τα «ακούει» περισσότερο από όσο θα έπρεπε καθώς οι «ανορθογραφίες» Μπότο – διοίκησης ήταν αυτές που του δημιούργησαν προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος χειρισμούς σε αρκετές μεταγραφικές υποθέσεις και το μεγάλο ταμείο θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα μου πεις «μπορεί τότε να είναι αργά»…

Τελικά, να περιμένουμε μεταγραφή;

Αν μπει αυτή η ερώτηση σε ένα ΠΑΟΚτσίδικο «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», απάντηση που να είσαι σίγουρος πως θα είναι σωστή, δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ άγεται και φέρεται  με βάση τις αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει έναν μέσο εφόσον παραχωρηθούν οι Αουγκούστο και Κούρτιτς. Δηλαδή, αν ένας από τους δυο… ξεμείνει, δεν θα έρθει μέσος; Στον ΠΑΟΚ, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί «συναγερμός» καθώς η πληροφορία πως ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έρχεται από ολοένα και περισσότερες πηγές. «Και, τι θα αλλάξει αν έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης;» θα αναρωτηθεί κάποιος. Μπορεί πολλά, μπορεί και τίποτα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News