ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου έκανε τις «μεταγραφές» που ήθελε και ψάχνει ακόμα μια

Ο ΠΑΟΚ των φιλικών επί Κυπριακού εδάφους επιβεβαιώνει πως οι ισορροπίες του ρόστερ άλλαξαν και ο Ραζβάν Λουτσέσκου αρκείται σε μια μεταγραφή, που όμως θα πρέπει να γίνει άμεσα

Ανέκαθεν, στα φιλικά παιχνίδια, υπάρχει πάντα ένα «άλλα». Αν η ομάδα δεν κερδίζει, υπάρχει ανησυχία, αν η ομάδα κερδίζει υπάρχει ικανοποίηση, και το «αλλά» έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας στα επίσημα που ακολουθούν. Επί Κυπριακού εδάφους, ο ΠΑΟΚ έδωσε δυο φιλικές αναμετρήσεις με ομάδες χαμηλότερου αγωνιστικού επιπέδου από εκείνον. Η Ασντόντ είναι μια ομάδα που βρίσκεται λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας στο Ισραήλ, ενώ η ΑΕ Λεμεσού δεν είχε τη βασική της σύνθεση καθώς το Κυπριακό πρωτάθλημα συνεχίζεται και στο φιλικό πήραν μέρος αρκετοί αναπληρωματικοί.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δυο νίκες, πετυχαίνοντας τέσσερα και τρία γκολ αντίστοιχα, δείχνοντας αγωνιστικά και τακτικά στοιχεία τα οποία θέλει να βλέπει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.  Αυτό που μετράει κυρίως ο Ρουμάνος τεχνικός, είναι τα «νέα» πρόσωπα στα οποία βλέπει πως μπορεί να βασιστεί. Η ατάκα για «εσωτερικές μεταγραφές» είναι αυτή που αγαπούν να μισούν οι φίλαθλοι. Πάντα προτιμούν τις «κανονικές» μεταγραφές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μεγάλη ανάγκη από «εσωτερικές» μεταγραφές.

Οι «εσωτερικές» μεταγραφές που ήταν απαραίτητες

Οι Ράφα Σοάρες και Ζόαν Σάστρε έμοιαζαν «ξεγραμμένοι» στις αρχές Οκτωβρίου. Οι τραυματισμοί Τσαούση και Λύρατζη έφεραν τους δυο Ίβηρες στο προσκήνιο. Με την αγωνιστική του εικόνα, τόσο ο Ισπανός δεξιός μπακ όσο και ο Πορτογάλος αριστερός μπακ «είπαν» στον Λουτσέσκου ότι θα πρέπει να τους υπολογίζει. Ακόμα πιο έντονη «φωνή» είχαν οι Φιλίπε Σοάρες  και Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ειδικά ο Πορτογάλος μέσος, έκανε διπλό καλό. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο βγήκε από τη θέση «10» και επέστρεψε σε ένα χώρο που προσφέρει περισσότερα. Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, το να υπάρχουν πέντε «αλλαγές» σε μια 11άδα, είναι κάτι που ούτε γίνεται εύκολα, ούτε είναι εύκολο να το διαχειριστεί ένας προπονητής.

Τελικά, η διακοπή ήρθε σε καλό σημείο

Με το που ο ΠΑΟΚ έκανε 3 νίκες σε 8 ημέρες για το πρωτάθλημα, πολλοί σκέφτηκαν πως η διακοπή τού κόβει τη φορά. Ο Λουτσέσκου είδε την άλλη πλευρά του νομίσματος καθώς είχε χρόνο να δουλέψει πάνω στα νέα δεδομένα. Ίσως, με βάση αυτή την ανάγνωση, η διακοπή να ήρθε σε καλό σημείο.

Ο Φάμπιο Μαρτίνς και… τέλος

Όσον αφορά τα μεταγραφικά; Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες είναι πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει μια μεταγραφή. Και ο στόχος δεν είναι άλλος από τον Φάμπιο Μαρτίνς. Μάλιστα, έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως ή θα πάρει τον Φάμπιο Μαρτίνς ή κανέναν. Μπορεί κάτι τέτοιο να ισχύει; Στις αρχές Δεκέμβρη, αυτό προκύπτει. Κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα ισχύει στα τέλη Δεκεμβρίου ή στα μέσα Ιανουαρίου. Έχει πολλές φορές αποδειχθεί πως στις μεταγραφές, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα. Και αυτό δεν είναι κάτι που το «χρησιμοποιούν» οι ρεπόρτερς για να είναι καλυμμένοι σε ο,τι και αν συμβεί. Τουλάχιστον όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα του ΠΑΟΚ, το γνωρίζουν καλά αυτό…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News