ΠΑΟΚ: Η σεζόν δεν βγαίνει χωρίς μεταγραφή

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα πάνω του αλλά η μεγάλη ανηφόρα αρχίζει τώρα, με τον Ιανουάριο να περιλαμβάνει ένα ματς με τον Άρη και τρία σερί με τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή, το κενό «φωνάζει» εκτός και αν…. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε τα στραβοπατήματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μειώσει την απόστασή του από την κορυφή και να περάσει ξανά στην τρίτη θέση. Και όλα αυτά έχοντας γράψει ένα σερί τεσσάρων νικών χωρίς να δεχθεί γκολ.

Μπορεί η ατάκα που ακολουθεί να θυμίσει λίγο την πρώτη καραντίνα αλλά… οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Η έξοδος στο Περιστέρι και η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη είναι must win παιχνίδια. Θα μου πείτε «υπάρχει παιχνίδι που δεν είναι must win όταν κάνεις πρωταθλητισμό;». Ναι, ανάλογα την πορεία που ακολουθείς, μπορεί να υπάρξουν αγώνες στους οποίους θα «κάψεις κανονάκια». Και ο ΠΑΟΚ τα κανονάκια του τα έχει κάψει ήδη.

Δυο ματς που πέρυσι τον «κάψανε»

Η συγκυρία είναι τέτοια που ο ΠΑΟΚ δίνει διαδοχικά δυο ματς στα οποία πέρυσι δεν πήρε ούτε ένα βαθμό. Στο Περιστέρι είχε χάσει με 2-0 και την επόμενη είχε ηττηθεί και από τον Άρη στην Τούμπα. Τώρα αναζητά το 2Χ2 για να επιβεβαιώσει την αλλαγή αγωνιστικής εικόνας και κλίματος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει φέρει το καράβι εκεί που ήθελε. Με δυσκολία, μετά από αρκετές ξέρες, βρήκε την άκρη.

Η ανάγκη για προσθήκη είναι ανεξάρτητη των αποτελεσμάτων

Η ανάγκη για προσθήκη στη μεσοεπιθετική γραμμή είναι δεδομένη. Δεν θα γίνει μικρότερη αν ο ΠΑΟΚ κάνει σερί νικών, και δε θα γίνει μεγαλύτερη αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Τα παιχνίδια με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό μέσα στον Ιανουάριο είναι το δέντρο. Το δάσος είναι όλη η σεζόν και η προσπάθεια για την δεύτερη θέση. Το γεγονός του ανοίγματος το ροτέισον, που έφερε περισσότερες αξιόπιστες επιλογές στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου επανέφερε τον ΠΑΟΚ στις νίκες,  αλλά το κενό που υπάρχει είναι δεδομένο.

Ο μοναδικός τρόπος να φύγει η λέξη «μεταγραφή» είναι να πιάσει ο ΠΑΟΚ το τέλειο στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Να «εμφανιστούν» δηλαδή ο Κουαλιάτα και ο Ρικάρντο και να μεταμορφωθούν σε παίκτες πρώτης γραμμή.

Αυτό που με προβληματίζει αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός πως όσο δύσκολο φαντάζει αυτό το σενάριο, άλλο τόσο δύσκολο φαντάζει και το σενάριο της μεταγραφής…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News