ΠΑΟΚ: Όταν αρχίζει τα mind games ο Λουτσέσκου, δε μένει εκεί…

EUROKINISSI

Βλέπεις τον Λουτσέσκου να αρχίζει τα mind games; Νιώθει καλά. Πιστεύει στην ομάδα του. Καταλαβαίνει πως την έχει προετοιμάσει. Και αυτό έκανε μπαμ στη Λεωφόρο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Πολλές φορές, σε αναμετρήσεις που τελειώνουν με 0-3 γράφουμε για την ομάδα που επικρατεί ότι νίκησε «τόσο εύκολα όσο δείχνει και το τελικό σκορ». Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό του +9 από τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, ευκολότερα από όσο δείχνει το τελικό 0-3.

Στη σειρά αγώνων, το βάθος  και η ποιότητα «μιλάνε»

Στο τρίτο παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, και μάλιστα πρώτο με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, και «πιο κρίσιμο» για τον Παναθηναϊκό που «παίζει τα ρέστα του για το πρωτάθλημα που είναι ο μεγάλος του στόχος», ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσίασε μια ομάδα που ήταν 101% έτοιμη για τις τακτικές απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Στη σειρά αγώνων, το βάθος και η ποιότητα μιλάνε. Ο Παναθηναϊκός τρυπάει εδώ και καιρό το ταβάνι του. Την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες (πρέπει να έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε από εμένα) και οι παρόντες του Παναθηναϊκού έχει συγκεκριμένα δυνατότητες τις οποίες ο Λουτσέσκου τις είχε διαβάσει όλες.

Ο Λουτσέσκου έχει ένα πρόβλημα για κάθε… λύση του Γιοβάνοβιτς

Ο Λουτσέσκου έδειξε να έχει μάθει, να έχει διαβάσει τόσο καλά τον Παναθηναϊκό, που δημιουργούσε πρόβλημα σε κάθε λύση που είχε σκεφτεί ο Γιοβάνοβιτς. Και, χωρίς να μειώνω τη δουλειά του Λουτσέσκου, αυτό δεν ήταν το δύσκολο. Το δύσκολο ήταν η εφαρμογή όλων των λύσεων. Ο Λουτσέσκου είχε προετοιμαστεί για τα δυο πρώτα  από τα τρία διαδοχικά ματς με τον Παναθηναϊκό. Και λέω τα δυο πρώτα, διότι το τρίτο θα το καθόριζε το αποτέλεσμα του πρώτου. Με Ντάντας στη μεσαία γραμμή και Μπράντον στην επίθεση στο πρώτο ματς, με Σβαμπ στη μεσαία γραμμή και Ολιβέιρα στην επίθεση στο δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ έκανε όλα όσα σχεδίασε  Λουτσέσκου. Και τα έκανε διότι ο Παναθηναϊκός έκανε όλα όσα σχεδίασε ο Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν τίποτε έξτρα, τίποτα απρόβλεπτο, τίποτα νέο. Και ο ΠΑΟΚ ήταν απολύτως προετοιμασμένος για κάθε πλάνο του Παναθηναϊκού.

Πρόκριση και… Λεβαδειακός

Κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία και κάθε ματς ξεκινά από 0-0. Ξέρω οτι οι περισσότεροι έχετε ξεγραμμένο τον Παναθηναϊκό για το ματς της Πέμπτης, ειδικά και λόγω του 2-0 της Τούμπας. Είμαι σίγουρος πως ο Λουτσέσκου, στα αποδυτήρια, είπε στους παίκτες «Hey, listen you mal…. we did’t do nothing yet, ok. Nothing». Και λίγο μετά το 0-3, σε ένα από τα τσατ στο messenger που έχω, ένας φίλος μου έγραψε «κανονίστε τώρα να μας κάνετε χάλι γκάλι την καρδιά την Δευτέρα με το Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ είσαι, ικανούς μας έχω». Υπερβολικό; Σε μια σεζόν με βήμα πίσω κάθε φορά που έρχεται ένα μεγάλο βήμα μπροστά, το καταλαβαίνω αυτό το μήνυμα.

 

ΥΓ: Γκουστάβο Πογέτ, έχεις στα χέρια σου ένα μεγάλο όπλο. Έχει 1,5 μήνα καιρό να σκεφτείς με ποιους θα τον πλαισιώσεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News