ΠΑΟΚ: Το τρίτο στη σειρά και φουλ για τελικό και διεκδίκηση τίτλου!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την τριάδα αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό με τον ιδανικό τρόπο και προχωράει με φόντο τον τελικό και τη διεκδίκηση του τίτλου

Ένας διαιτητής που ώρες – ώρες αλλού πατούσε και αλλού βρισκότανε, ένας Παναθηναϊκός που βρήκε το γκολ στο ιδανικό χρονικό σημείο αλλά πέραν αυτού δεν δικαιούται να λέει ότι έκανε πολλά για να φτάσει στο δεύτερο γκολ και ένας ΠΑΟΚ που μπήκε λίγο αργά στο πνεύμα του αγώνα αλλά βρήκε το γκολ που έψαχνε και έκανε τη δουλειά του.

Προτίμησε Ντάντας και δεν δικαιώθηκε

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε Ντάντας και Σβαμπ. Το πλάνο έλεγε Ντάντας, οι καιρικές συνθήκες τον έκανα να σκέφτεται την επιλογή Σβαμπ, αλλά τελικά έμεινε στο αρχικό του πλάνο. Ο Πορτογάλος δεν τον δικαίωσε. Ήταν αρκετά «σοφτ» και μέσα σε όλα έχει και μερίδιο ευθύνης στο γκολ του Παναθηναϊκού καθώς δεν ακολούθησε τον Τσέριν που πήρε το διάδρομο και έκανε το 1-0 στο 18′.

Δεν απειλήθηκε μετά το 45′ και βρήκε αυτό που έψαχνε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σβαμπ αλλά στη θέση του Αουγκούστο και όχι του Ντάντας και αυτό κυρίως λόγω της κάρτας που είχε πάρει ο Βραζιλιάνος. Ο ΠΑΟΚ πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Δεν απειλήθηκε και ήρθε η ώρα να απειλήσει. Και βρήκε το γκολ από το πέναλτι του Ολιβέιρα.

Η πιο μεστή εμφάνιση του Ολιβέιρα

Ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά. Ο ορισμός του «συμμετοχικού» επιθετικού, ενός επιθετικού που έκανε τα πάντα παίζοντας στη μεσαία γραμμή. Δεν έχω δει στατιστικά αλλά ο Πορτογάλος έχει κερδίσει σχεδόν τα μισά φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει μικραίνοντας

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να μεγαλώσει σε μια σεζόν στην οποία μικραίνει ηλικιακά. Η απάντηση για το αν μπορεί μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό ρίχνοντας τον μέσο όρο ηλικίας, ο ΠΑΟΚ απαντά με ένα μεγάλο ναι. Το που θα φτάσει δεν το ξέρει κανείς. Αλλά μέσα στον Ιανουάριο, ο ΠΑΟΚ πέρασε από συμπληγάδες. Αλώβητος. Ατσαλάκωτος.

Έχουμε καλύτερους διαιτητές από τον Φινλανδό

Για το τέλος αφήνω τα της διαιτησίας. Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά δε θα το κάνω. Ήταν λίγος. Τόσο απλά. Αυτά τα λίγα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News