ΠΑΟΚ: Μια δουλειά είχατε να κάνετε…

EUROKINISSI

Αυτό που έχουμε κάνει όλοι από το πρωί της Τετάρτης, το VAR έπρεπε να το κάνει εκείνη την ώρα. Αυτή είναι η (μοναδική) δουλειά του. Και μιλάμε για 100% αλλοίωση αποτελέσματος. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ξεκινάω από το τελευταίο. Ο λόγος που κάνω λόγο για 100% αλλοίωση αποτελέσματος είναι ένας και μοναδικός. Μιλάμε για την τελευταία φάση του αγώνα. Τελευταία τελευταία. Ούτε σέντρα δεν έκανε ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Αστέρα. Δε μιλάμε καν για φάση στο 92′ και τον διαιτητή να έχει δείξει τρία λεπτά καθυστερήσεις. Μιλάμε για τις καθυστερήσει των καθυστερήσεων…

Και άντε, ο ΠΑΟΚ φώναξε για επιθετικό φάουλ στον Ίνγκασον. Που δεν υπάρχει, αλλά ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά. Μη ξεχνάτε πως ο πάγκος του ΠΑΟΚ δεν είναι στην πλευρά που γίνεται η φάση, είναι από την άλλη πλευρά. Και το συνδρομητικό κανάλι δείχνει και ξαναδείχνει τη φάση με πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον διότι σου λέει «ρε μπας και έγινε τίποτα; Ας το δείξω να μην υπάρχουν σκιές».

Το συνδρομητικό μπορεί να δείξει ο,τι θέλει. Το VAR, οφείλει να ελέγξει τη φάση. Τη μοναδική φάση που του έκατσε στο ματς. Τη τελευταία φάση του αγώνα. Είναι ο ορισμός της ατάκας «you had one job». Και, μπορεί να με παρεξηγήσετε αλλά θα το γράψω. Το να έκαναν λάθος και να μην είδαν, κατάλαβαν, ασχολήθηκαν με τη φάση είναι χειρότερο από το να πεις ότι το έκαναν επίτηδες. Εγώ, εκ φύσεως καλοπροέραιτος, παίρνω ως δεδομένο το για μένα χειρότερο σενάριο. Να έκαναν λάθος εκτίμηση και να μην είδαν καλά τη φάση.

Γιατί αντέδρασε ο ΠΑΟΚ με 36 ώρες καθυστέρηση;

Κάτι ακόμα. «Άργησε ο ΠΑΟΚ να το καταλάβει, έπρεπε να το έχει δει κάποιος εκείνη την ώρα, κάποιος από τον πάγκο». Λοιπόν. Πάμε πάλι. Οι ομάδες, φέτος, έχουν ένα τάμπλετ στο οποίο βλέπουν τις φάσεις με ελάχιστα δευτερόλεπτα καθυστέρηση. Στον ΠΑΟΚ, αυτό που βλέπουν την ώρα που τους έχει χτυπήσει κατακέφαλα το 2-2, είναι τα ριπλέι της συνδρομητικής, που δείχνει και ξαναδείχνει τη φάση με πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον.   Όσο για το γιατί έγινε ο κακός χαμός το μεσημέρι της Τετάρτης και όχι την επόμενη του αγώνα; Να το δούμε αλλιώς; Τι θα άλλαζε; Θα φώναζε μια μέρα παραπάνω; «Ε, τώρα το θυμηθήκανε μωρέ; Τώρα, τι να το κάνω;» Δηλαδή, παίζει ρόλο αν το «θυμήθηκαν» την Τρίτη ή την Τετάρτη;

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολα μετά το 2-2

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να καταπιεί το 2-2, πόσο δε μάλλον τώρα που όλοι είδαν, όλοι ξέρουν, όλοι κατάλαβαν πως το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα δεν έπρεπε να μετρήσει. Και μιλάμε για μια φάση που δεν είναι ένα «γκρίζο» πέναλτι που αρχίζεις και λες για; επαφές, για «δυναμόμετρα», για «πέφτει» ή «τον ρίχνουν». Μιλάμε για έναν οφ σάιντ που το βλέπεις χωρίς γραμμή. Ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, και να ήθελε, δε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι το άκυρο γκολ της ισοφάρισης. Ξέρετε γιατί; Διότι έγινε αντιληπτό αφού πρώτα η ομάδα έγινε άνω – κάτω λόγω της ισοφάρισης. Άνω – κάτω. Ζορίστηκε πολύ, πέρασε μεγάλη δυσκολία ο ΠΑΟΚ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το πρωί μεζούρες, το βράδυ δέκα τσεκ

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, κάθε πρωί πριν τους αγώνες θα βγαίνουν οι μεζούρες και τα ηλεκτρονικά μέτρα, και το βράδυ όλοι θα ζητάνε τη κάθε φάση να την ελέγξει το VAR μήπως και έγινε κάτι και τους ξέφυγε. Καλά θα πάει αυτό…

Έδεσε Κωνσταντέλια (σχεδόν) αθόρυβα

Και κάτι καθαρά ποδοσφαιρικό. Οι σειρήνες για τον Κωνσταντέλια άρχισαν να ηχούν δυνατά. Και ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που ήθελε. Όχι που έπρεπε. Που ήθελε. Δεν υπήρχε κανένα «πρέπει» στο να ανανεώσει το συμβόλαιό του.  Έληγε το 2026. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δείξει σε όλους πως τον Κωνσταντέλια θα τον πουλήσει όσα θέλει εκείνος και όχι όσα θέλει ο παίκτης ή η ομάδα που θα τον δελεάσει. Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε συμβόλαιο χωρίς ρήτρα με τον ΠΑΟΚ να του λέει «για όσο μείνεις εδώ θα παίρνεις αυτά που δίνουμε στους βασικούς μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News