ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου περιμένει τρεις νίκες και δυο αλληλοσπαραγμούς

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ένα γύρο αήττητος με το 9-4-0 να του αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Ο Λουτσέσκου είναι υποχρεωμένος να κάνει ροτέισον λόγω καρτών και αυτό φέρνει συζήτηση. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Λεβαδειακού με 3-2, το blog που δημοσιεύτηκε στο Sporday.gr και έφερε την υπογραφή μου είχε τίτλο «τα έχει αυτά το ροτέισον σε ομάδα που ζορίστηκε να στρώσει». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήθελε αλλά δεν είχε ένα ήσυχο βράδυ, όπως ήσυχο δεν ήταν και το βράδυ στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Το 9-4-0 που θα μπορούσε να είναι 11-1-1

Ούτε κανένα καμπανάκι έκρουσα, ούτε κινδυνολόγησα, ούτε έφερα την καταστροφή. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε από 11η αγωνιστική και μετά, έχοντας ένα συγκεκριμένο βασικό κορμό που έτρεξε ένα σερί 9-4-0. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το 9-4-0 που μετρά ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην «OPAP Arena» είναι, με βάση τη ροή και την εικόνα των αγώνων, πιο κοντά στο 11-1-1. Κάπως πρόχειρα, μετέτρεψα  σε νίκες τις ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης και σε ήττα το ματς με τον ΟΦΗ, λόγω του δοκαριού των Κρητικών 93′. Μιλάμε για ένα +2 σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα. Σας φαίνεται μικρό; Για τις διαφορές που υπάρχουν στο βαθμολογικό πίνακα, είναι αρκετό για να δημιουργήσει άλλο κλίμα.

Έρχονται απουσίες

Στο Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ δε θα έχει τον Κοτάρσκι. Στο ματς με τον Ιωνικό, θα απουσιάσει ο Σάστρε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο όριο (Ολιβέιρα, Σβαμπ, Ινγκασον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κουλιεράκης) που αν πάρουν κάρτα στα Γιάννινα, θα απουσιάσουν είτε στο ματς με τον Ιωνικό στην Τούμπα είτε στο εκτός έδρας με το Βόλο. Θα μου πείτε «έλα τώρα, αυτά τα μας τα παίρνεις με όποιον και να παίζεις». Ναι, μαζί σας, απλά «όταν καίγεσαι στον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι».

Είναι και λόγω ψυχολογίας

Ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί αυτές τις τρεις αναμετρήσεις, και όπως στο τέλος του πρώτου γύρου, έτσι και τώρα να κάνει το 3Χ3, και παράλληλα να πάρει και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, στα δυο ματς με τη Λαμία. Πρόκειται για μια πεντάδα αγώνων τα οποία ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει σαν ντέρμπι, προκειμένου να αξιοποιήσει τις απώλειες βαθμών που θα προκύψουν από τα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  και ΑΕΚ – Ολυμπιακός που έρχονται.

Θέλει το 3Χ3 και να περιμένει τα ντέρμπι

Και, τι να θέλει ο ΠΑΟΚ στα δυο αυτά ντέρμπι; Νίκες; Αν ναι, για ποιούς; Δυο ισοπαλίες. Αυτό το δεύτερο ακούγεται καλό σενάριο, αλλά ίσως και να είναι το πιο δύσκολο να συμβεί. Όλα βέβαια αρχίζουν και τελειώνουν στο 3Χ3 του ΠΑΟΚ διότι αν οι «ασπρόμαυροι» δεν κάνουν τη δουλειά τους, τζάμπα συζητάμε…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News