ΠΑΟΚ: Μπορεί να επαναλάβει τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος;

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα στο ξεκίνημα των πλέι οφ και καλείται να επαναλάβει τα αποτελέσματα που πήρε στο πρωτάθλημα. Μπορεί; Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Τα πλέι οφ ξεκινούν για τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αναμέτρηση με τον Άρη και συνεχίζονται, μετά τη διακοπή για τους αγώνες εθνικών ομάδων, με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα και την επίσκεψη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη σκέψη που κάνουν όλοι είναι μια. Ποια ήταν τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στα αντίστοιχα παιχνίδια που έγιναν στην κανονική διάρκεια της σεζόν; Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε επτά από τους εννιά πόντους που διεκδίκησε, καθώς είχε έρθει ισόπαλος στην έδρα του Άρη και είχε νικήσει τόσο την ΑΕΚ στην Τούμπα όσο και τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις στα φετινά πλέι οφ, αυτό που μπορεί να σκέφτεται ο ΠΑΟΚ είναι το γεγονός πως το εγχείρημα του δεύτερου καλύτερου σεναρίου, οι επτά βαθμοί δηλαδή, είναι κάτι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Αν αρχίσουμε να μετράμε από τώρα τα κουκιά, τα ευρήματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Σβέριρ Ίνγκασον έδειξαν πως ο Ισλανδός μπορεί μεν να προλάβει το ματς της Κυριακής με τον Άρη αλλά θα βάλει σε ρίσκο τη συμμετοχή του στα επόμενα παιχνίδια του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο Ίνγκασον αποτελεί τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, η βελτίωση της οποίας αποτέλεσε τη βάση του αήττητου σερί που κατάφερε να χτίσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ακόμα και το γεγονός πως αμέσως μετά την πρώτη αγωνιστική υπάρχει διακοπή, παίζει το ρόλο του. Σε καταστάσεις πλέι οφ, γεμάτες ντέρμπι, αυτό που θες είναι να υπάρχει ροή αγώνων. Γιατί; Διότι στη διακοπή, το στραβό αποτέλεσμα σε τρώει για μέρες, ενώ αντίστοιχα χάνεις έστω και λίγο από την ορμή που έχεις μετά από μια μεγάλη νίκη. Αμφότερες είναι λεπτομέρειες που μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

Και μια ακόμα παράμετρος. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, Ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με φρέσκο το Ευρωπαϊκό φιάσκο και τον Κουλιεράκη πρωτοεμφανιζόμενο σε ντέρμπι. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε πάει με Λυρατζη, Τσαούση στα άκρα της άμυνας και Κούρτιτς στον άξονα. Και τέλος, την ΑΕΚ, την είχε υποδεχθεί με τον Κωνσταντέλια στα καλύτερά του.

Μιλάμε για… τρεις διαφορετικούς ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν. Τα δυο από τα τρία αποτελέσματα που έφερε ο ΠΑΟΚ στα αντίστοιχα ματς της κανονικής διάρκειας, καταγράφηκαν με εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Και αυτό αποτελεί μια λεπτομέρεια, όμως βλέπετε πως σιγά – σιγά μαζεύονται αρκετές τέτοιες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News