ΑΕΚ: Βρήκε τον δάσκαλό της τη χειρότερη στιγμή

Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να φτάσει στη δόξα και το χρήμα του Champions League αλλά βρήκε στο «πρόσωπο» της Αντβέρπ μια ομάδα που είχε ένα πρόβλημα για κάθε της λύση. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ας ξεκινήσουμε από μια θεμελιώδη αρχή πριν πούμε το οτιδήποτε. Την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ολόκληρη συζήτηση για το ποια ΑΕΚ θα βλέπαμε με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά η ίδια θα μπορούσε να γίνει αν βλέπαμε τον Ματίας Αλμέιδα να βγάζει νωρίτερα τον Άμραμπατ, ή αν δεν έβαινε από το παιχνίδι ο Τόμπι -είμαι παντού και τα κάνω όλα- Αντερβάιρελντ.

Στο σύνολο των δυο αγώνων με την Αντβέρπ, η ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο. Ούτε άχαστα έχασε, ούτε άτυχη ήταν. Ποσότητα φάσεων είχε. Ποιότητα; Η Αντβέρπ έλυσε σε όλους την απορία που είχε η πλειοψηφία. «Ρε ‘συ, αυτοί δεν είναι που πήραν κατά τύχη το πρωτάθλημα στο Βέλγιο στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων;».

Ώπα, μισό. Να δεχτούμε πως το πήρε κατά τύχη. Κάτι όμως έκανε για να φτάσει να έχει ελπίδες να πάρει το πρωτάθλημα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα. Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ παρουσίασε ένα σύνολο που βρήκε… όλα τα χαλινάρια της ΑΕΚ και τα τράβηξε. Η Αντβέρπ βρέθηκε στο σπίτι της ΑΕΚ και δεν την άφησε ποτέ να την «τρέξει».

Δεν μπορείς να μη της πιστώσεις πως κατάφερε να μην αφήσει την κερκίδα να μπει στο ματς. Ο Ματίας Αλμέιδα βρήκε τον δάσκαλό του και το βρήκε τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Θα μου πεις «σώθηκε» στην αναμέτρηση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ από τον αντίπαλο προπονητή που του φώναζαν μέχρι και οι παίκτες να κάνει αλλαγή και αυτός δεν έκανε…

Αλήθεια, τι μένει για την ΑΕΚ που είχε τέσσερα  ματς για να φτάσει στους ομίλους; Πόσο προετοιμασμένη εμφανίστηκε για να αρπάξει την ευκαιρία απέναντι σε ομάδες που αν θες να παίξεις στους ομίλους του Champions League «πρέπει» να τις έχεις; Και τα δυο ζευγάρια αγώνων κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ οι Κροάτες πνίγηκαν στις καθυστερήσεις. Στο ΑΕΚ  – Αντβέρπ, οι Βέλγοι έδειξαν πιο – συγχωρέστε μου την έκφραση –  κ*λοπετσωμένοι. Θεωρητικά, ως λαούς, το περίμενες αυτό από Κροάτες και όχι από Βέλγους. Με το που έγινε το 1-1 οι Βέλγοι έψαχναν την κόντρα. Οι Κροάτες χάθηκαν με το που είχε μειώσει η ΑΕΚ.

Στο τέλος της ημέρας, η ΑΕΚ ξέρει πως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είχε μπει ένα «πρέπει» στα προκριματικά. Η ΑΕΚ δεν πήγε στα προκριματικά και στα πλέι οφ για «υπέρβαση». Πήγε λέγοντας πως είναι έτοιμη να περάσει.  Δεν έκανε πολλά λάθη. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε, δεν χρειάζονται πολλά λάθη.

Και κάτι γενικό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν φέτος τέσσερις ομάδες που θα παίζουν κάθε Πέμπτη. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός το εξασφάλισαν, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν το πάνω χέρι. Θα περάσουμε καλά στο πρωτάθλημα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News