ΠΑΟΚ: Επέστρεψε το σύνθημα και η… όρεξη

Το βράδυ της Δευτέρας στην Τούμπα, ακούστηκε ξανά ένα συγκεκριμένο σύνθημα που είχε να ακουστεί πέντε χρόνια, και μάλιστα «παραφράστηκε» διότι μεγάλωσαν οι απαιτήσεις! Αλήθεια, τι άλλαξε; Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με τέσσερις διαδοχικές νίκες, που ακολούθησαν της εμφάνισης και της ήττας στην ΟΠΑΠ Αρένα από την ΑΕΚ. Μιας εμφάνισης και μιας ήττας που άπαντες στον «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο υποδέχθηκαν, την επόμενη μέρα, πως θα την κάνουν να φαίνεται ως μια κακή παρένθεση, κάτι που το τήρησαν.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, στην Τούμπα ακούστηκε το «ωωω, ΠΑΟΚ σ΄ αγαπώ, πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό». Ένα σύνθημα που είχε να ακουστεί από τη διετία 2017-2019. Μάλιστα, «παραφράστηκε» και έγινε «πρωτάθλημα και κύπελλο και Ευρωπαϊκό». Οι φίλοι του ΠΑΟΚ βλέπουν την ομάδα τους, στις αρχές Δεκεμβρίου, να είναι σε απόσταση δυο βαθμών από την κορυφή της Super League και να έχει προκριθεί στους «16» του Conference League ως πρώτη, κάνοντας δυο νίκες απέναντι στην Αιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο ΠΑΟΚ τους εμπνέει να υπερβάλλουν. Τους έκανε να επαναφέρουν ένα σύνθημα. τους έκανε να ανυπομονούν να ξαναδούν τον ΠΑΟΚ να παίζει. Ο φετινός ΠΑΟΚ έχει επαναφέρει την… όρεξη (μη πω το άλλο) σε όλους και η χρονιά πάει να αλλάξει πλεύση.

Μπορεί να νομίζει κάποιος ότι παίζω με τις λέξεις αλλά το «κάνω πρωταθλητισμό» με το «πάω για πρωτάθλημα» έχει μεγάλη διαφορά. Και το πέρασμα από το ένας στο άλλο, δεν είναι κάτι εύκολα διαχειρίσιμο.

Ο ΠΑΟΚ φέτος ξεκίνησε για να κάνει πρωταθλητισμό και ετοιμάζεται να περάσει στο  «πάω για πρωτάθλημα». Και αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα και στη διάθεση του κόσμου, και στην αντιμετώπιση της ομάδας. θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν δεύτερο γύρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον οποίο θα υποδεχθεί κατά σειρά Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ξέρω, πηγαίνω πολύ μακριά. Προηγούνται, στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, δυο καυτά εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό της 14ης αγωνιστικής στην Τρίπολη και αυτό της 17ης αγωνιστικής στο «Βικελίδης».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει με άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη, να διαχειριστεί τα περίφημα «δυο καρπούζια σε μια μασχάλη» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός διαθέτει μια μεσοεπιθετική γραμμή την οποία δείχνει πως βρήκε τρόπο να την «κουρδίσει». Ο Ζίβκοβιτς έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων για πρώτη φορά μετά από το 2021, ο Κωνσταντέλιας έχει ουσία στο παιχνίδι του και δεν είναι απλά ο «φαντεζί» πιτσιρικάς που κάνει φάσεις για highlights. Ο Τάισον, που μπαίνει στα 36 του, βγάζει με ευκολία πάνω από 70 λεπτά σε τρία διαδοχικά παιχνίδια σε εννιά ημέρες.

Η άμυνα έχει τα θέματά της, τα οποία δείχνουν διαχειρίσιμα. Όσον για τη μεσαία γραμμή; Ο Μάρκος Αντόνιο μπήκε στην εξίσωση, έστω και στις αρχές Δεκεμβρίου. Και μπήκε με μεγάλη διάθεση να «μιλήσει» στο γήπεδο.

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά ο ΠΑΟΚ, μέσα από διάφορες καταστάσεις, δείχνει να ανεβαίνει  όσο οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Μέχρι στιγμής, το πρωτάθλημα δείχνει ξεκάθαρα πως οι διεκδικητές του θα επιβιώσουν μόνο όταν καταλάβουν πως η χρονιά θα έχει και στραβές.

Μοιάζει με παιχνίδι των αριθμών, αλλά ακόμα και έτσι, δείτε το κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό, που έχει ίδια επίδοση με τον ΠΑΟΚ (9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες), καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα…

 

ΥΓ: Μια μέρα μετά το Βόλος – Ολυμπιακός, ρωτήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τις πασούλες των παικτών για δυο λεπτά. Και απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι το σωστό. Τώρα αν για κάποιους δεν ήτανε, συγνώμη, εγώ αποφασίζω, αυτή ήταν η απόφασή μου». Μάλιστα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News