ΠΑΟΚ: Ξέχνα την Ευρώπη για 84 μέρες, το πρωτάθλημα δεν περιμένει…

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον όμιλο με τρομερά ρεκόρ και πρέπει να ξεχάσει και την Ευρώπη μέχρι τις 7 Μαρτίου, με το πρωτάθλημα να έρχεται όχι σε πρώτο αλλά σε μοναδικό πλάνο. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

«Προκριθήκαμε παιδιά. Είμαστε στην πρώτη θέση, συνεχίζουμε χωρίς ήττα. Θυμάμαι τη στιγμή που ξεκινήσαμε στην Ευρώπη, κανείς δεν πίστευε ότι θα προκριθούμε. Και τώρα θα παίζουμε έως την άνοιξη» είχε δηλώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως μετά το μοναδικό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Conference League στο οποίο ο ΠΑΟΚ δε νίκησε.

Ο ΠΑΟΚ μετρά 13 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα στην Ευρώπη, έκανε ρεκόρ νικών και συγκομιδής βαθμών για ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει πετύχει 29 γκολ στα 12 φετινά του Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και, ναι, έχει δίκιο ο Λουτσέσκου διότι όλα αυτά που έχει πετύχει φέτος, αν μου έλεγε κανείς μετά από εκείνο το 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στα τέλη Ιουλίου πως θα συμβούν όλα αυτά, θα τον κοιτούσα με απορία.

Αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου είναι ο ορισμός του «δεν έτυχε, πέτυχε». Με ροτέισον μέχρι εκεί που δεν πάει, με 29 γκολ στα 11 τελευταία Ευρωπαϊκά παιχνίδια, με συνολικό Ευρωπαϊκό ταμεία ως τώρα ένα εντυπωσιακό 9-3-0 και με τον Δικέφαλο στο -2 από την κορυφή με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Το πόσο έχει ανοίξει το ροτέισον ο Λουτσέσκου, φαίνεται από την… απίθανη περίπτωση του Τόμας Μουργκ, που έχει φτάσει τα πέντε γκολ φέτος, την ώρα που πέρυσι αγωνίστηκε όλα κι’ όλα 50 λεπτά!

Η Ευρώπη τελείωσε όμως και βγαίνει από την κουβέντα για τις επόμενες 84 μέρες. Ο ΠΑΟΚ δίνει ξανά Ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 7 Μαρτίου 2024 και μέχρι τώρα έχει να δώσει 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και ίσως πέντε ματς κυπέλλου, αν αποκλείσει αρχικά το Βόλο και στη συνέχεια τον νικητή του ζευγαριού Αστέρας – Πανσερραϊκός (0-2 το πρώτο ματς).

Για να μη κρυβόμαστε, όλος ο ΠΑΟΚ έβγαλε γούστα με τις Πέμπτες ως τώρα. Πλέον, ολόκληρος ο ασπρόμαυρος οργανισμός οφείλει να βάλει όχι σε πρώτο αλλά σε μοναδικό πλάνο, το πρωτάθλημα. Στην επόμενη τετράδα αγώνων,  ο Δικέφαλος έχει τρία εκτός έδρας ματς με Αστέρα Τρίπολης, Κηφισιά και Αρη. Ματς που έχουν το «πρέπει» όταν θες να λέγεσαι διεκδικητής του τίτλου.

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ είναι παραγωγικός χωρίς να έχει βρει τα γκολ που ψάχνει εδώ και… 2,5 χρόνια από τα φορ του. Πως; Σας λένε κάτι τα 14 γκολ που έχουν συνολικά οι Μαγκομέντ Οζντόεφ, Μουργκ και Σβαμπ; Γκολ από τους παίκτες του άξονα που πέρυσι έλειπαν. Αν προσθέσεις και τα έξι του Κωνσταντέλια, γίνονται 20.

ΥΓ2: Την ίδια στιγμή η άμυνα ακόμα ψάχνεται, και αυτό είναι ένα θέμα που αν δε λυθεί, νομοτελειακά ο ΠΑΟΚ θα το βρει μπροστά του. Και αυτό δεν είναι μια απαισιόδοξη πρόβλεψη. Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι παραγωγικός, αλλά θα έρθουν και οι βραδιές που ο ΠΑΟΚ θα ψάχνει αυτές τις λεγόμενες «επαγγελματικές» νίκες με 1-0…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News