ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου τήρησε την υπόσχεσή του, ήρθε η ώρα για τον Σαββίδη να κάνει το ίδιο

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ διανυκτέρευσε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά αυτό είναι το κερασάκι στην όλη… τούρτα του Λουτσέσκου, με την ομάδα του να πραγματοποιεί όσα είχε υποσχεθεί. Υπόσχεση έχει δώσει και ο Σαββίδης. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη με 1-4, με πρωταγωνιστές έναν ποδοσφαιριστή που κανείς δεν περίμενε ότι θα μείνει στο ρόστερ και έναν ακόμα που κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν στον Δικέφαλο.

Ο Τόμας Μουργκ έπιασε στο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην πρώτη θέση των σκόρερ των «ασπρόμαυρων» στο πρωτάθλημα, και αυτό, δεν έτυχε, πέτυχε. Το «φαινόμενο» Μουργκ, που έχει έξι γκολ έχοντας οκτώ τελικές στην εστία, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ σε πείθει ότι πολύ καλά τι θέλει να κάνει στο γήπεδο. Έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο σκοράρει. Στην Τρίπολη, πέτυχε τέσσερα γκολ από τη μικρή περιοχή. Αυτό είναι το φετινό σήμα κατατεθέν του. Το έκανε στο «Καραϊσκάκης», το έκανε στη Λεωφόρο, και το έχει κάνει και σε άλλα γήπεδο πλην της Τρίπολης.

Εχει 12 γκολ περισσότερα χωρίς να σκοράρουν οι φορ του

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει πάρει γκολ από τους φορ του. Τη 14η αγωνιστική της σεζόν 2022-23, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει 21 γκολ με τους φορ του να έχουν σημειώσει τα έξι εξ’ αυτών (Ολιβέιρα 5, Τόμας 1). Τη 14η αγωνιστική της σεζόν 2023-24, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 33 γκολ με τους φορ του να έχουν σημειώσει τα έξι εξ’ αυτών (Τόμας 3, Σαματά, 2, Τζίμας 1).

Ολα αυτά, ο ΠΑΟΚ τα έχει καταφέρει με ένα άνευ προηγουμένου ροτέισον ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως ο Λουτσέσκου παρουσιάζει μια καλοκουρδισμένη μηχανή που κάθε της εξάρτημα ξέρει τη δουλειά του και την κάνει όποτε χρειαστεί.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για άλλη μια σεζόν, πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται. Αυτή είναι, συνολικά, η πέμπτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ. Πλέον, και οι αντίπαλοί του ξέρουν πως «ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά, βρίσκεται το δρόμο του». Κάπως έτσι έχει προκύψει και  το περιβόητο σύνθημα «μη ξαναβγάλεις το σκουφί» καθώς το διάστημα που ο Λουτσέσκου φοράει σκούφο μέχρι τα φρύδια, ο ΠΑΟΚ είναι αποτελεσματικός.

Το δεδομένο… υπάρχει

Σε αυτό το σημείο, θα θυμίσω το ρεπορτάζ της 14ης Οκτωβρίου, και τα όσα είχαν προκύψει από τη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ιβαν Σαββίδη, Ραζβάν Λουτσέσκου και διοίκησης:

«Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιβάν Σαββίδης είπε χαρακτηριστικά «έχουμε σύμπνοια με τον Ραζβάν στο ότι πρέπει πάντα να επικεντρώνουμε την απόλυτη προσοχή μας στο αμέσως επόμενο ματς». Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εκδήλωσε την διάθεσή του να συνεχίσει την ενίσχυση με μεταγραφές τον Ιανουάριο «με δεδομένο πως η ομάδα ανταποκρίνεται στις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Το δεδομένο που έθεσε ο Σαββίδης υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ βλέπει από την καναπέ την κλήρωση της ενδιάμεσης φάσης του Conference League όχι λόγω αποκλεισμού αλλά λόγω απευθείας πρόκρισης στους «16». Και, το βράδυ της Δευτέρας, ο ΠΑΟΚ θα είναι στη χειρότερη στο -1 από την κορυφή, όντας δεύτερος.

Τα ζητούμενα είναι δυο. Δεν είναι μόνο η ενίσχυση με μεταγραφές. Ο Ιανουάριος δεν είναι ένας απλός μήνας μεταγραφών. Δεν είναι καλοκαίρι να πάρεις παίκτη και να τον δεις στα φιλικά. Το «τώρα» παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Λουτσέσκου τήρησε την υπόσχεσή του και τώρα είναι η ώρα για τον Σαββίδη να κάνει το ίδιο. Και το δείγμα γραφής που έχει δείξει ο Σαββίδης όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, είναι πως ο,τι υπόσχεται, το τηρεί. Ο Ιβάν Σαββίδης, ο… «εξαφανισμένος», που… «ξεπουλάει για να φύγει από την Ελλάδα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News