ΠΑΟΚ: Ο Πεπ Μελ είπε τη μεγάλη αλήθεια και τη μεγάλη… μαγκιά του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις επτά σερί νίκες στις οποίες έχει πετύχει συνολικά 28 γκολ και βαδίζει προς το ντέρμπι με τον Άρη όντας πρώτος στη βαθμολογία, αλλά έχει χαμηλά τη μπάλα. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλεας.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση από εκεί που σταμάτησε. Σα να μην πέρασε μια μέρα. Και τον ΟΦΗ τον κέρδισε σχεδόν με τρόπο – καρμπόν όπως και τη Κηφισιά. Και θα εξηγήσω τι εννοώ.

Μετά το τέλος του Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-6, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε παίκτες ξεχωριστά αλλά στην παρουσία μας σαν ομάδα. Από τον Κοτάρσκι μέχρι τον τελευταίο που είναι στην ενδεκάδα είναι σημαντικοί. Δεν θα σας πω αν με εξέπληξαν κάποιοι. Αν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος αυτό είναι το σημαντικό. Κάθε παίκτης πρέπει να δίνει τα πάντα όταν του το ζητάω. Για παράδειγμα στο 0-1 κάναμε πάλι μ@λ@κίες».

Μετά το τέλος του ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0, ο προπονητής του ΟΦΗ Πεπ Μελ είπε: «Παίξαμε καλά και κάποιος που θα διαβάσει τις εφημερίδες και δει το 4-0 θα νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος αλλά αυτό δεν συμβαίνει».

Ο Πεπ Μελ είπε τη μεγάλη αλήθεια και τη μεγάλη μαγκιά του φετινού ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος δεν παίζει 90 στην τσίτα. Δεν παίζει 90 λεπτά τέλεια. Υπάρχουν όμως στιγμές που μια τον ψάχνεις και μια βλέπεις τον διαιτητή να δείχνει σέντρα. Και τέτοια στιγμές υπάρχουν πολλές στα παιχνίδια του.

Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει 90 λεπτά στην τσίτα διότι δε θα μπορούσε να το κάνει; Μπορεί να γίνει αυτό από μια ομάδα που από ματς σε ματς έχει από πέντε ως εννιά αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα;  Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει 90 λεπτά τέλεια. Κανείς δεν το κάνει αυτό.

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ; Δεν δε αφήνει να χαλαρώσεις στιγμή. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φορ κίλερ. Εχει όμως έξι ποδοσφαιριστές που έχουν από έξι γκολ και πάνω. Εχει τέσσερις παίκτες που έχουν από τέσσερις ασιστ και πάνω. Ο ΠΑΟΚ έχει δώδεκα παίκτες που έχουν φέτος και γκολ και ασίστ.

Και μέσα σε όλα, η… μπάλα εντός ΠΑΟΚ είναι χαμηλά. Ο ΠΑΟΚ είναι ψηλά στη βαθμολογία αλλά δεν είναι ψηλωμένος. Δεν έχει το «τουπέ» του πρωτοπόρου. Δεν έχει το βλέμμα «αφ’ υψηλού».

Στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει να έχει ένα σύνολο που αρχίζει και πιστεύει σε αυτό που κάνει, έχει βάλει στα αποδυτήρια την πίστη και δεν έχει αφήσει ούτε χώρο για σκέψης έπαρσης.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, αρχές Ιανουαρίου, με ένα βαθμό. Πέρυσι, στις 4 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος με 7 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να πάθεις εσύ ο ίδιος για να μάθεις. Μπορείς να δει τι έχουν πάθει άλλοι για να διαχειριστείς δικές σου καταστάσεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News