ΠΑΟΚ: Τα πέντε στοιχεία που του έδωσαν μια νίκη καλύτερη από κάθε πεντάρα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι σε ένα «τρίποντο» που θα μνημονεύεται στο τέλος της σεζόν, για πέντε συγκεκριμένους λόγους. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Η νέα νίκη του ΠΑΟΚ με ομάδα εκτός εξάδας δεν ήταν σαν τις άλλες. Δεν ήταν τεσσάρα ή πεντάρα, ούτε καν τριάρα, αν και θα μπορούσε με βάση τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε την αναμέτρηση.

Στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα αγώνα του τελευταίου διαστήματος, αφήνοντας πίσω ένα από τα (λίγα) κουσούρια του. Ομως δεν σκόραρε, και όταν το έκανε, το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Και από εκεί τη στιγμή και μετά, μέχρι να έρθει η στιγμή στο 88:33” που ο Στέφαν Σβάμπ στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναγιώτη Τσιντώτα, υπάρχουν πέντε στοιχεία που δίνουν στον Δικέφαλο μια νίκη που θα μνημονεύεται στο τέλος της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή. Και δεν είναι εύκολο να το έχεις όταν σε ένα ματς δε σου πάει σχεδόν τίποτα. Και αν νιώσεις πως σου έχει αδίκως ακυρωθεί ένα γκολ, ως οριακό οφσάιντ, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να έχεις υπομονή.

Ο ΠΑΟΚ είχε επιμονή και πίστη.  Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος, και οφείλεται 100% στον προπονητή. Φτάνουμε στο 70′, στο 75′, στο 80′ και το γκολ δεν μπαίνει. Και ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έψαχνε το γκολ. Κάποιος ίσως να εκνευρίστηκε όταν στο 75′ και στο 80′ ο ΠΑΟΚ έφτανε έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν έβρισκε την τελική πάσα και γύριζε τη μπάλα στο κέντρο, εκεί που περίμεναν Κουλιεράκης και Κεντζιόρα για το «φτου κι’ απ’ την αρχή». Γιατί; Υπήρχε ένα διαφημιστικό σλόγκαν που έλεγε «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Και ο ΠΑΟΚ είχε και επιμονή αλλά και πίστη στον τρόπο του.

Ο ΠΑΟΚ είχε καθαρό μυαλό. Το… «corner taken quickly » του Αλεξάντερ Αρνολντ στο Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα στο 4-0 που έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Champions League του 2019, θα μνημονεύεται για χρόνια στους «κόκκινους». Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Κωνσταντέλιας, με αποτέλεσμα ο Τάισον να έχει όλο το χώρο και το χρόνο να φέρει τη μπάλα με σέντρα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Αφήνω όλα τα υπόλοιπα αναφορικά με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ο Κωνσταντέλιας είναι ο ορισμός του «element of surprise». Δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ποτέ. Και αυτό δε θα αλλάξει.

Ναι, ο Μεϊτέ κάνει μια πειστική εμφάνιση. Ο Τάισον δείχνει ξανά ότι στα 36 του έχει δυνάμεις μέχρι το 90φεύφα. Ο Σβαμπ μπαίνει και βάζει αυτό που… έχασε στο «Κλ. Βικελίδης». Και έρχεται ο Κωνσταντέλιας με ένα γρήγορα εκτελεσμένο κόρνερ και ένα ψιλοκρεμαστό πλασέ – χάδι στο 93′.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News