ΠΑΟΚ: Αυτό θα γίνεται κάθε φορά που κάποιος θα τον ξεγράφει

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως δεν τον παίρνει να χάσει και έφυγε νικητής φτάνοντας τα επτά γκολ σε 300 αγωνιστικά λεπτά φέτος στη Λεωφόρο. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Το παιχνίδι των αριθμών λέει πως ο ΠΑΟΚ φέτος έχει αγωνιστεί 300 λεπτά στη Λεωφόρο. Ενα 90λεπτο στο πρωτάθλημα, ένα 120λεπτο στο κύπελλο και ένα 90λεπτο στα πλέι οφ. Σε αυτά τα 300 λεπτά έχει δεχθεί πέντε τέρματα αλλά έχει πετύχει επτά. Μετρά ένα γκολ κάθε 43 λεπτά. Επίδοση που δεν περνάει απαρατήρητη για εκτός έδρας ντέρμπι. Και ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ έχει εφαρμόσει το «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο».

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λεωφόρο με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η ομάδα που παρατάχθηκε με σύστημα «παίζω με την πλάτη στον τοίχο» ήταν ο Παναθηναϊκός. Το «all in» του Φατίχ Τερίμ από το πρώτο δευτερόλεπτο τον έφερε πίσω στο σκορ από το 64ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Από το 2′ μέχρι και το 95′, ο ΠΑΟΚ δεν είχε το προβάδισμα στο σκορ για καμία επτά – οκτώ λεπτά. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με επιθετικό σύστημα και ο ΠΑΟΚ του έκανε το 0-1 στο «τσακ – μπακ» και είπε «τώρα, δώσε μου χώρο».

Ο ΠΑΟΚ είχε σε εξαιρετική μέρα τον Κοτάρσκι και τον Κουλιεράκη. Δυο ποδοσφαιριστές – σημεία αναφοράς ολόκληρης της φετινής σεζόν. Και είχε από την αρχή στην ενδεκάδα του τον  «έφεδρο» Ράφα Σοάρες, από το 46′  τον ξεχασμένο Ιβάν Νάσμπεργκ και στο φινάλε τον Αλι Σαμάτα που επέστρεψε στο γήπεδο που έζησε έναν εφιάλτη.

Στη μάχη του τίτλου, όσο χρειάζεσαι τους παίκτες του σημεία – αναφοράς, τόσο χρειάζεται τους έφεδρους και τους ξεχασμένους.  Οταν πας για πρωτάθλημα, δεν περισσεύει κανένας, ειδικά όταν μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα με τη συγκεκριμένη μορφή των πλέι οφ. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο το γνωρίζει, αλλά το δείχνει κιόλας.

Πέρυσι, ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ ξεκίνησε με νίκη και ακολούθησα δυο ήττες. Τώρα είναι σε θέση να κάνει το αντίθετο. Ξεκίνησε με ήττα, έκανε νίκη και θα ψάξει άλλη μια την Τετάρτη απέναντι στη Λαμία, στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια μεγάλη νίκη σε στιγμή που κάποιοι πήγαν να τον ξεγράψουν. «Τι πιο σύνηθες να συμβεί» που λέει και μια ψυχή. Αυτό κάνει ο ΠΑΟΚ κάθε φορά που πάει κάποιος να τον ξεγράψει.

ΥΓ: Μια το σκουφί που βρέθηκε στα «lost and found», μια το κορεό με την πιο αστεία λέξη που υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο. Καλά πήγαν αυτά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News