ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η πιο «expect the unexpected» έκδοσή του

Η 12η Μαΐου είναι μια ημερομηνία ιστορική για τον ΠΑΟΚ και σε αυτή έτυχε να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό φέτος, σε ένα ματς τίτλου μετά την απίθανη ανατροπή επί της ΑΕΚ. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το πώς θα τελειώσει η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή είναι στο τραπέζι το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο. Και αυτό διότι μέσα σε αυτή τη σεζόν έχουμε δει τον ΠΑΟΚ να βγάζει τον καλό και τον κακό του εαυτό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Πριν από σχεδόν 1,5 μήνα, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τον Αρη με 0-1 στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, λίγες ημέρες πριν από τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η εικόνα του Δικεφάλου σε εκείνο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης σε έκανε να κάνεις μόνο αρνητικές σκέψεις για τη δεύτερη αναμέτρηση με τους Κροάτες. Και ο ΠΑΟΚ, τέσσερις μέρες μετά τη σφαλιάρα από τον Αρη νίκησε με 5-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Και τώρα, τι ζήσαμε; Deja vu; Και ναι και όχι.

Ναι διότι η μεταστροφή του ΠΑΟΚ από την εικόνα του στην αναμέτρηση με τη Λαμία, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή.

Οχι διότι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν εντελώς διαφορετική από ότι αυτή με την Ντινάμο, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται το γκολ – «μαχαιριά» του Βίντα στο 75′ και να κάνει ανατροπή στην ανατροπή μέσα σε εννιά λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι να είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο και αυτό είναι καθαρά θέμα μυαλού. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε μετά την αναμέτρηση με τη Λαμια για έλλειψη ενέργειας χωρίς να διευκρινίσει αν  εννοούσε σωματική η πνευματική.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δεν έδειξε καμία έλλειψη σωματικής ενέργειας. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να «πεθάνει» και να «αναστηθεί» είτε από αγώνα σε αγώνα είτε μέσα στον ίδιο αγώνα. Ευχή και κατάρα.

Ο φετινός ΠΑΟΚ μπαίνει στο βιβλίο της ιστορίας του Δικέφαλου, στο κεφάλαιο «expect the unexpected». Από που να αρχίσω;

Από το ζευγάρι αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0 με κάτω τα χέρια και στο καπάκι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-4 στο 80′;

Από το ζευγάρι αγώνων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4 και στο καπάκι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2 ως το 126′ με 10 παίκτες;

Από το ζευγάρι αγώνων ΠΑΟΚ – Αρης 0-1 και στο καπάκι ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1;

Από το ζευγάρι αγώνων Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1 και στο καπάκι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2 από το 1-2 στο 75;

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, στα πλέι οφ, είχα γράψει ένα μπλογκ με τίτλο «Αυτό θα γίνεται κάθε φορά που κάποιος θα ξεγράφει τον ΠΑΟΚ». Δε με έπαιρνε να τον… ξαναβάλω.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δυο εβδομάδες μέχρι να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που θα έχει ρυθμό λόγω των ημιτελικών του Conference League. Τον Ολυμπιακό που… τρέχει μόνος του και βλέπει τους τρεις μπροστά του να παραπατάνε συνέχεια και εκείνος να τους κυνηγά και λίγο – λίγο να πλησιάζει.

Το εξ’ αναβολής ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θα γίνει σε μια ημερομηνία που έχει ήδη τρία ιστορικά γεγονότα για τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο καταγράφηκε το 2001, στον πρώτο τίτλο του ΠΑΟΚ τον 21ο αιώνα και πρώτο μετά το πρωτάθλημα του 1985, στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο ΠΑΟΚ του «δε χορεύει νηστικό αρκούδι, Μπατατούδη», ο ΠΑΟΚ των προσφυγών, νίκησε τον Ολυμπιακό με 4-2.

Το δεύτερο καταγράφηκε το 2015 όταν ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε  την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους. Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από εκείνη τη μέρα απελευθερώθηκε από τα βάρη του παρελθόντος, όντας η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της.

Το τρίτο καταγράφηκε το 2018 όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό στάδιο στο φινάλε της σεζόν στην οποία το πρωτάθλημα είχε καταλήξει στα χέρια της Ενωσης.

Μέχρι τις 12 Μαΐου έχουμε μέρες. Ας ηρεμήσουμε, αλλά για να γίνει αυτό δε θα πρέπει να δω το φάουλ που έδωσε ο Γερμανός διαιτητής στη φάση που έφερε το 1-2 της ΑΕΚ.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News