ΠΑΟΚ: Ο Καμαρά έδωσε χρόνο στον Λουτσέσκου και εκείνος τον εξάντλησε για τον Μεϊτέ

Ο Σουαλίχό Μεϊτέ έγινε για δεύτερο καλοκαίρι σήριαλ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να το… ανεχτεί αλλά ήρθε η ώρα να πάρει αποφάσεις διότι ο χρόνο λιγοστεύει.Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Θα ξεκινήσω κάπως ανάποδα, κάπως απότομα και θα πιαστώ αυτό το «ο χρόνος λιγοστεύει». Ναι, γίνεται να «λιγοστεύει ο χρόνος»  άσχετα αν την ώρα που γράφτηκε αυτό εδώ το κείμενο, δεν έχει ανοίξει η μεταγραφική περίοδος. Τον Ραζβάν Λουτσέσκου τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά, και από την καλή και από την ανάποδη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκινά την έκτη του σεζόν στον πάγκο του ΠΑΟΚ, και αυτή θα είναι η τέταρτη προετοιμασία στην οποία θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος της. Το 2017 ανέλαβε με το που τελείωσε και το 2019 έφυγε με το που ξεκίνησε. Οπου «προετοιμασία» για τις ελληνικές ομάδες είναι το διάστημα που πηγαίνουν στο εξωτερικό και εμείς οι ρεπορτερ καταγράφουμε κάθε δευτερόλεπτο σα να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε προετοιμασία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι φαν των πολλών αλλαγών, δεν είναι φαν των μαζεμένων αλλαγών. Είχε εξ’ αρχής στο μυαλό του να κάνει αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Πρώτος στόχος; Η παραμονή του Σουαλιχό Μεϊτέ.

Ο Γάλλος δεν βιάζεται να απαντήσει, και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τον… γείωσε τον Λουτσέσκου όταν ο τελευταίος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του για να του εξηγήσει το πόσο τον υπολογίζει.

Ο Μεϊτέ έχει συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις, ο ΠΑΟΚ του έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πρόθεση να τις καλύψει στον απόλυτο βαθμό και καταγράφηκε μια… «ψυχρανσία» που έλεγε και ο Ηλιόπουλος (ο Ντίνος, με τα νέα δεδομένα θα πρέπει να το διευκρινίζουμε και αυτό).

Και εδώ έρχεται η κρίσιμη στιγμή. Στο προσκήνιο ήρθαν οι περιπτώσεις των Γιόζιπ Μίσιτς και Ραζβάν Μάριν και τις αναφέρω με τη σειρά προτίμησης που δείχνει να έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Είμαστε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του ΠΑΟΚ για την Ολλανδία και ο χρόνος αρχίζει να πιέζει τον Λουτσέσκου σύμφωνα με το δικό του τρόπο μέτρησης χρόνου.

Ο Λουτσέσκου δείχνει και έχει εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια για να δει ξανά τον Μεϊτέ στις προπονήσεις. Σε βαθμό που…κόβει χρόνο από τις άλλες δυο περιπτώσεις. Θεωρητικά, τον «παίρνει» να το κάνει. Δεν είναι αλαζονικό να υποστηρίξει κανείς πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείσει είτε τη Μπάνια Λούκα είτε την Εγκνάτια με το ρόστερ που έχει σήμερα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει αρκετός χρόνος για να προστεθεί τουλάχιστον ένα χαφ που θα πρέπει να δέσει με φόντο τον Αύγουστο όταν και έρχεται ο τρίτος προκριματικός και η έναρξη του πρωταθλήματος.

Υπάρχει και κάτι άλλη. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά τη μεταγραφική περίοδο. Είχε ΝΟ1 στόχο τον Μαντί Καμαρά και τον πήρε. Από εκείνη τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να ανανεώσει ούτε τον Μεϊτέ, ούτε τον Κεντζιόρα, ενώ πριν καν πάρει φορ, έδωσε δανεικό τον Στέφανο Τζίμα.

Και επειδή ξέρουμε καλά το πως «πάει η φάση», είναι και επικοινωνιακό το όλο θέμα. Βέβαια, μέχρι στιγμής ασχοληθήκαμε με την ουσία, που αυτή μετράει, απλά το επικοινωνιακό πολλές φορές επηρεάζει και αποπροσανατολίζει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News