ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Τα πέντε λεπτά που δείχνουν την «αρρώστια» του ΠΑΟΚ

Το γκολ της Λαμίας σωστά ακυρώθηκε, όμως αυτό που δεν μπορεί να ακυρωθεί είναι τα όσα έγιναν από τη στιγμή που σηκώθηκε το ταμπελάκι των καθυστερήσεων

Έχουν συμβεί τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ που αν προσπαθήσει να τα βάλεις κάτω θα σου πάρει τόση ώρα που φοβάμαι μήπως όταν τελειώνει, έρθει και κάτι άλλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επαναλαμβάνεται συνεχώς. Κουράζεται να τα λέει, και κουράζει που τα λέει. Αλλά δεν τον αδικώ. Και δεν τον αδικών διότι έχω δείγματα επικοινωνιακής γραφής του, έχω καταλάβει το πως λειτουργεί. Για παράδειγμα, το έκανε στο ξεκίνημα της σεζόν, το κάνει και τώρα.

Κατηγορεί τους δημοσιογράφους οτι «τα βλέπουμε όλα μαύρα» και αυτό φαίνεται και από τα γραφόμενά μας αλλά και από τις ερωτήσεις μας. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο ίδιος λέει πως ο ΠΑΟΚ είναι «άρρωστος». Και είναι. Μεγαλύτερη απόδειξη της «αρρώστιας» του ΠΑΟΚ είναι τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τη Λαμία από τη στιγμή που ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε το ταμπελάκι με τα λεπτά των καθυστερήσεων. Ξέρω, θα σας φανεί υπερβολικό αυτό που θα πω αλλά αυτός ο φόβος, αυτή η έλλειψη πίστης, μου θύμισε τον Άγιαξ, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2019, στο Άμστερνταμ. 

Τότε, είχαν δεν είχαν περάσει τρεις μήνες από το γκολ του Λούκας Μόουρα με το οποίο η Τότεναμ είχε προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, ένα γκολ που στοίχειωσε τους Ολλανδούς. Και μόνο στην ιδέα οτι θα μπορούσε να τους συμβεί κάτι τέτοιο, είχαν μαρμαρώσει και ρωτούσαν κάθε 30” τον διαιτητή γιατί δεν σφυρίζει τη λήξη. 

Ο ΠΑΟΚ είχε τόσο μεγάλη ανάγκη την αποφυγή ενός κάζου που θα έμοιαζε με τελειωτικό χτύπημα, που οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και την έδιωχναν όπως – όπως. Και αυτό είναι προϊόν της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης την οποία ο Λουτσέσκου αδυνατεί να «χτίσει». Μα, και πως να τη χτίσει όταν μέσα του, δεν την έχει ούτε ο ίδιος;

Γι’ αυτό και μιλάει άρχισε να μιλάει για το μεγάλο λάθος που έκανε το καλοκαίρι, όταν και υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του συνόλου που είχε στα χέρια του. Διότι αυτό λάθος θα το λούζεται μέχρι το τέλος της σεζόν. Ξέρει ότι δεν είναι εύκολο να τραβήξει κόκκινες γραμμές, αλλά σύντομα κάποια πράγματα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Ή μάλλον, τι σύντομα; Θα πρέπει αυτά να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει. Στα μισά του Δεκεμβρίου φτάσαμε.

Αν κάποιος νομίζει ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να περάσει από την έδρα του ΠΑΣ, με τον οποίο ισοβαθμεί στο φινάλε του πρώτου γύρου, μάλλον κοιτάζει το δέντρο. Ο ΠΑΟΚ, σε κάθε παιχνίδι δείχνει να έχει ως μεγάλο του αντίπαλο τον… ΠΑΟΚ και όχι την άλλη ομάδα. Όταν θα τον νικήσει, τότε θα ασχοληθεί και με όλα τα υπόλοιπα. Ποια είναι τα υπόλοιπα;

Η κλήρωση του Conference League. Η κλήρωση είναι καλή, ο ΠΑΟΚ δεν είναι… Μέχρι το πρώτο παιχνίδι, έχουμε δυο μήνες καιρό. Είναι πολύ μεγάλο διάστημα αυτοί οι δυο μήνες. Σκέψου μόνο πως πριν από δυο μήνες, ο ΠΑΟΚ περνούσε νικηφόρα από την Κρήτη με 1-3, και πετύχαινε 4η διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Σαν πέρυσι μου φαίνεται όλο αυτό! Η σκέψη μου είναι μια. Να δω το πως θα λειτουργήσει ο ΠΑΟΚ. Φοβάμαι οτι θα μπει σε μια διαδικασία να χρησιμοποιήσει το πρωτάθλημα ως προετοιμασία για τους αγώνες με τη Μίντιλαντ και να γίνει η πρόκριση αυτοσκοπός.

Αλλα, γιατί λέει οτι «φοβάμαι οτι θα γίνει». Εδώ ο Λουτσέσκου είπε πως αυτό έγινε ήδη για τα παιχνίδια των ομίλων…

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News