ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1: Ο Σάστρε έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ουράνια και τον Παναθηναϊκό στην... κόλαση!

Με γκολ του Ζόαν Σάστρε στο 88′ ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε ματς που προηγήθηκε, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 77′ με τον Ίγκασον το γκολ του Παλάσιος στο 6′ και στο 88′ να βρίσκει γκολ νίκης από έναν «κεραυνό» του Σάστρε.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ ουσιαστικά στην πρώτη του παρουσία στα καρέ του ΠΑΟΚ, με τον Παλάσιος – μετά από εκτέλεση φάουλ με πάσα – να περνά τον Βιεϊερίνια και με δυνατό σουτ να νικά τον Πασχαλάκη και να κάνει το 0-1 στο 6’. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 10’ με τον Σένκεφελντ να κάνει προβολή και να διώχνει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Αουγκούστο. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πρωτοβουλιά αλλά δυσκολευόταν να βρουν διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Παναθηνασϊκού. Στο 24’ ο ΠΑΟΚ πήγε να πληρώσει τον Παναθηναϊκό  με τον ίδιο νόμισμα, όταν στην εξέλιξη στατικής φάσης, ο Τσόλακ είχε κεφαλιά στο δοκάρι.

Η φάση που ζήτησε πέναλτι ο Παναθηναϊκός

Στο 28’ ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στην κεφαλιά του Σάντσες με μια δύσκολη επέμβαση, ενώ στην εξέλιξης της φάσης, Τσιγγάρας και Αϊτόρ διεκδίκησαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Τσιγγάρα να διώχνει τη μπάλα και στη συνέχεια να πέφτει πάνω στα πόδια του Αϊτόρ και να τον ρίχνει. Ο Τρεϊμάνις εξέτασε τη φάση στο μόνιτορ του VAR και θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 41’ ο Βιτάλ πήρε τη θέση του Λούντκβιστ, που ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο. Στο πρώτο από τα επτά λεπτά καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Τσόλακ έπιασε ανάποδο ψαλίδι με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, χάνοντας άλλη μια ευκαιρία. Στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αουγκούστο, με τον Ιωαννίδη να διώχνει.   

Ο Παναθηναϊκός άφησε τον ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή του

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του Μουργκ και στα πρώτα πέντε λεπτά να έχει κάνει πολλά περισσότερα από όσα ο Αυστριακός σε όλο το ημίχρονο. Στο 59’ ο Σουριναμέζος απείλησε με σουτ, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Μπρινιόλι. Η «μάχη» στη σκαριέρα των προπονητών, ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή με Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ και Άκπομ, και ο Γιοβάνοβιτς διπλό, με Αγιουμπ και Γκατσίνοβιτς. Ο ΠΑΟΚ παρέμενε γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και έψαχνε τη φάση με την οποία θα έφερνε το ματς στα ίσια και τη βρήκε στο 77’ με τον Σβέριρ Ίνγκασον να πλασάρει μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά.  

Ο απίθανος «κεραυνός» νίκης από τον Σάστρε

Στο 88′ ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ανατροπή με έναν κεραυνό από τον Ζόαν Σάστρε, με τον Ισπανό να πιάνει ένα σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να χτρυπά στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα από τη γραμμή, με τον βοηθό του Τρεϊμάνις να τρέχει στη σέντρα. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάντσες ανέτρεψε τον Μιτρίτσα στυην περιοχή με τον Τρεϊμάνις να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο διαιτητής κλήθηκε να ελέγξει τη φάση στο VAR και ανακάλεσε καθώς διαπίστωσε πως ο Σάντσες «τσίμπησε» τη μπάλα πριν πέσει ο Μιτρίτσα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασονμ, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64’ Σιντκλεϊ), Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82′  Σβαμπ), Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64’ Άκπομ). 

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (69’ Αγιούμπ), Λούντκβιστ (41’ Βιτάλ), Αϊτόρ (890’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος (80’ Καρλίτος ), Ιωαννίδης (69’ Γκατσίνοβιτς). 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News