ΠΑΟΚ: Ο Νέλσον Ολιβέιρα δίνει εξετάσεις

ΠΑΟΚ: Ο Νέλσον Ολιβέιρα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από οκτώ μήνες και δίνει εξετάσεις με φόντο την επόμενη σεζόν

Η επιστροφή του Νέλσον Ολιβέιρα στην αγωνιστική δράση χάθηκε μέσα στη βοή της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Άρη, όμως αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο μεταγραφικό παζλ της νέας σεζόν.

Συνήθως, όταν ένας ποδοσφαιριστής επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού και χειρουργικής επέμβασης, η διαδικασία που ακολουθείται από τα Μέσα είναι συγκεκριμένη. Στην περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα, τίποτα από τα συνηθισμένα δεν συνέβησαν.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα εμφανίστηκε κατευθείαν στο γήπεδο

Την παραμονή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με φόντο την αναμέτρηση με τον Άρη ήταν «τηλεγραφικό» με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποφασίζει να μην γνωστοποιήσει την 20άδα με την οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κατέβαινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Νέλσον Ολιβέιρα έκανε την εμφάνισή του κατευθείαν στο γήπεδο, σχεδόν 1,5 ώρα πριν από τη σέντρα, και μισή ώρα αργότερα, η παρουσία του στην 20άδα επιβεβαιώθηκε από την ανάρτηση του ΠΑΟΚ για το αρχικό σχήμα, με το όνομά του να είναι το τελευταίο στη σειρά των αναπληρωματικών.

Ο Ολιβέιρα έπαιξε λίγο αλλά πρόλαβε να φανεί

Ο Πορτογάλος επιθετικός πέρασε στην αναμέτρηση στο 79’, στη θέση του Τσούμπα Άκπομ. Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε την τελευταία του προσπάθεια να ισοφαρίσει, αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο. Σε αυτά τα περίπου 15 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε, ο 30χρονος πρόλαβε να φανεί, να δηλώσει παρουσία. Δεν έμεινε σε μια απλή καταγραφή συμμετοχής. Συμμετείχε στο παιχνίδι είχε τελικές προσπάθειες. Ο Ολιβέιρα ξέρει πως δίνει εξετάσεις. Και πρώτα απ’ όλα, δίνει εξετάσεις στον εαυτό του.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται στη θέση του φορ

Ο Ολιβέιρα αποτέλεσε τη βασική επιλογή φορ το περασμένο καλοκαίρι. Βασική τόσο σε αγωνιστικό όσο και οικονομικό επίπεδο, με βάση τις απολαβές του. Ο Πορτογάλος έχει μπροστά του ένα μήνα για να αποδείξει αυτό που ο ίδιος πιστεύει. Να αποδείξει πως μπορεί να είναι ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Πόσο εύκολο είναι να εμπιστευτείς φορ που έμεινε οκτώ μήνες εκτός δράσης; Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο στο γήπεδο, και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αποφασισμένος να δώσει στον Ολιβέιρα την ευκαιρία να δώσει τις εξετάσεις του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News