Παναθηναϊκός: Αυτό με τον Λουτσέσκου έπαψε να είναι αστείο

Στην επόμενη δήλωση του ο προπονητής του ΠΑΟΚ ίσως να ανακαλύψει μία συμπαντική συνομωσία σε βάρος του. Μόνο που πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη τροπή.

Η πίκρα μετά την απώλεια ενός τίτλου είναι κατανοητή και θεμιτή. Εν θερμώ, ακόμα και μία υπερβολική αντίδραση, δικαιολογείται. Είναι τέτοια η φύση του ποδοσφαίρου, το οποίο έχει έντονα συναισθήματα και ανταγωνισμό, που εξωθεί τις συμπεριφορές των ανθρώπων στα άκρα. Άλλωστε, ο καθένας έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία και δεν είναι όλοι ψύχραιμοι και νηφάλιοι.

Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο. Ένα σημείο στο οποίο πρέπει να πατάμε το φρένο και ν’ αφήνουμε το γκάζι. Διαφορετικά, η κατανόηση εξαντλείται, η γραφικότητα στερεύει και η κατάσταση αρχίζει να εξελίσσεται επικίνδυνα. Διότι όταν αυτοί οι οποίοι εργάζονται στο ποδόσφαιρο, συμπεριφέρονται σαν κοινοί χούλιγκαν, τότε πως θα αντιδράσουν οι πιο θερμόαιμοι οπαδοί; Εύλογη η απορία και γνωστή η απάντηση.

Ο ίδιος δεν ευθύνεται ποτέ

Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας. Δεν προξενεί έκπληξη η στάση του Ρουμάνου, αφού τον έχουμε μάθει οι… παροικούντες στην Ελλάδα. Όσο ικανός προπονητής, αλλά τόσο προκλητικός εμφανίζεται στις δηλώσεις του.

Ίσως στην προσωπική ζωή του, με την οικογένεια του και τους φίλους του, ο Λουτσέσκου να είναι πρόσχαρος, ευγενικός και ευχάριστος. Δεν τον έχω γνωρίσει, δεν έχουμε συναναστραφεί και δεν έχω άποψη. Όμως, οι δηλώσεις του ως προπονητή του ΠΑΟΚ, φανερώνουν έναν άνθρωπο ο οποίος δεν διστάζει πουθενά, προκειμένου να διαμορφώσει μία εικονική πραγματικότητα που θα τον βοηθήσει να αποποιηθεί κάθε ευθύνη. Γιατί ο ίδιος δεν φταίει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Ευθύνονται οι πάντες, εκτός από αυτόν…

Το πράγμα όλο και χοντραίνει

Ο τελικός του Κυπέλλου διεξήχθη το Σάββατο 21 Μαΐου. Το ημερολόγιο δείχνει Τρίτη, 31 Μαΐου, δέκα μέρες μετά την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και ακόμα δημοσιεύονται δηλώσεις με όσα φαντάζεται ο Λουτσέσκου ότι συνέβησαν εκείνη τη μέρα. Τι δήλωσε σε ρουμανική ιστοσελίδα;

Δεν αρκέστηκε να χαρακτηρίσει λανθασμένη την υπόδειξη του πέναλτι από την κλωτσιά του Βιεϊρίνια στο κεφάλι του Γκατσίνοβιτς, αλλά υποστήριξε ότι θεωρεί το λάθος του Λαόθ εκούσιο. Στηρίζει τη σιγουριά του – ο Λουτσέσκου, ντε – στο ότι κατ’ αυτόν, άλλες δύο υποδείξεις του Ισπανού διαιτητή στο ίδιο παιχνίδι, ελήφθησαν εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου συνέχισε τη συγγραφή ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας, στο οποίο ανέφερε πως και στο πρωτάθλημα εναντίον του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε από το VAR. Προσοχή! Στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 1-3, χάρη στην υπόδειξη πέναλτι στο 88’ από τη χρήση του VAR. Στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΟΚ, με το VAR να μην του καταλογίζει πέναλτι ενώ είχε προηγηθεί στο σκορ! Σαν να λέμε, και κερατάς και δαρμένος…

Μία συμπαντική… συνομωσία

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα εφεύρει ο Λουτσέσκου για την επόμενη δήλωση του. Μέχρι τώρα, υπονοεί εμμέσως ότι ένας διαιτητής ο οποίος πέρυσι σφύριξε στον τελικό του Champions League, πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ευνοήσει τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο οποίος, σημειωτέων, ουδεμία επιρροή έχει στην ΕΠΟ, σε αντίθεση με το… μισό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο (σύμφωνα με αμέτρητα δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ποτέ… )πρόσκειται στον Ιβάν Σαββίδη. Αυτά και για να μην ξεχνιόμαστε σε ποιο ποδόσφαιρο ζούμε και κινούμαστε.

Ίσως στην επόμενη δήλωση του, ο Λουτσέσκου να ανακαλύψει μία διαπλανητική συνομωσία με στόχο τον ΠΑΟΚ. Γιατί όχι και μία διαγαλαξιακή ή μία συμπαντική. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κατεβάσει η… κούτρα του πανέξυπνου Ρουμάνου. Βέβαια, η πόλωση που τεχνητά συντηρεί ο Λουτσέσκου, έχει πάψει προ πολλού να είναι αστεία. Πλέον, είναι επικίνδυνη, αλλά δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός εκ των υπευθύνων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News