Παναθηναϊκός: Έκανε… σεφτέ, μεγάλωσε το ροτέισον του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη στην προετοιμασία, επικρατώντας 2-1 της ολλανδικής Φόλενταμ. Οι Κουρμπέλης και Καρλίτος σκόραραν τα γκολ, ο Βαγιαννίδης διέπρεπε για ένα ημίχρονο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κέρδισε λύσεις εν όψει των μαχών με τη Σλάβια Πράγας.

Με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν πριν από το φιλικού με τη Φόλενταμ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε περισσότερα απ’ όσα περίμενε. Πέτυχε την πρώτη νίκη στην προετοιμασία, με 2-1 επί της ολλανδικής ομάδας. Πέτυχε το πρώτο γκολ σε κανονική ροή στο 90′ με το εκπληκτικό σουτ του Καρλίτος. Είδε τον Ισπανό να δείχνει επιτέλους σφυγμό, μετά από ένα περίεργο καλοκαίρι. Ο Βαγιαννίδης ήταν πάρα πολύ καλός και πιστοποιεί σε κάθε ματς πως θα έχει ενεργό ρόλο στο ρόστερ. Και ο Κουρμπέλης πήγε πολύ καλά και σκόραρε τονώνοντας την αυτοπεποίθηση του!

Πάντως, αν ο Γιοβάνοβιτς είχε κατά νου να προβεί σε μία τελική πρόβα στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Φόλενταμ, εν όψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με τη Σλάβια Πράγας, η πραγματικότητα ανέτρεψε τα σχέδια του. Γιατί οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Χουάνκαρ νοσούν με ίωση και τρία βασικά στελέχη του Τριφυλλιού τέθηκαν εκτός πλάνων από την προηγούμενη του παιχνιδιού.

Φυσικά, η μεγαλύτερη ζημιά προκλήθηκε με την απουσία των δύο εξτρέμ. Ο Χουάνκαρ είναι απώλεια, αλλά ο Γκάνεα μπορεί να τον αναπληρώσει. Όμως, άλλους ακραίους επιθετικούς δεν έχει το ρόστερ. Ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να επιστρατεύσει για τα άκρα της επίθεσης τον Βαγιαννίδη δεξιά και τον Καμπετσή αριστερά. Δύο παίκτες που όση καλή διάθεση και να επιδείξουν, δεν είναι εξτρέμ και δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η θέση. Όσο για τον πάγκο, εκεί κάθισαν οι νεαροί Σαρδέλης και Κρυπαράκος, άρα σταματάει και κάθε περαιτέρω κουβέντα…

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Βαγιαννίδης έχει τα προσόντα για να καθιερωθεί σύντομα στον Παναθηναϊκό. Στο δεξιό άκρο της άμυνας. Όχι πιο ψηλά στο τερέν, όπου βοηθάει υπηρεσιακά στην προετοιμασία λόγω των κενών. Και οι μεγάλες δυνατότητες του νεαρού δεξιού μπακ φάνηκαν στο 8’, όταν με μία ατομική ενέργεια ελίχθηκε ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους και πλάσαρε, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει στο τετ-α-τετ.

Αντίστοιχα, στην ίδια φάση φάνηκε η τεράστια αδυναμία του Αργύρη Καμπετσή. Από την απόκρουση του γκολκίπερ της Φόλενταμ, ο Καμπετσής κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία. Για την ακρίβεια, χωρίς πίεση, με όλο τον χρόνο δικό του, κατάφερε να… πιάσει ένα αδύναμο πλασέ που δεν είχε καν κατέυθυνση τα δίχτυα. Κάπως έτσι, πετάγονται στα… σκουπίδια οι ευκαιρίες.

Το άλλο ζητούμενο του φιλικού ήταν η απόδοση του Κουρμπέλη. Ο αρχηγός χρησιμοποιήθηκε ως “εξάρι”, με τον Ρούμπεν να μένει στον πάγκο. Αγωνιστικά, ο διεθνής αμυντικός χαφ έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες της αποστολής του. Παράλληλα, τόνωσε και την αυτοπεποίθηση του με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα γκολ που το είχε ανάγκη για ψυχολογικούς λόγους και το πέτυχε.

Εν τέλει, εμφανίστηκε επιτέλους και ο Καρλίτος. Με μία γκολάρα, αλλά κυρίως με περισσότερη διάθεση. Έρχεται στο κατάλληλο τάιμινγκ, γιατί είναι μεγάλη η ανάγκη για μία ποιοτική βοήθεια στην επίθεση. Ο Σποράρ δεν θα προσφέρει με τη μία, οπότε ειδικά πριν την Πράγα, ήταν σημαντικό ο Ισπανός να δηλώσει “παρών”.

Μία εβδομάδα πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ο Γιοβάνοβιτς έχει κάθε λόγο να νιώθει πιο αισιόδοξος, αφού το ροτέισον του μεγάλωσε. Όσο το επιτρέπει το ρόστερ με αυτή τη μορφή. Αρκεί να επανέρθουν άμεσα και οι τρεις απόντες του σημερινού ματς… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News