Παναθηναϊκός: Το χαλάκι του… 3Χ3 δεν κρύβει την καθυστέρηση

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με ευνοϊκές συνθήκες, όμως υποβόσκουν σημαντικά προβλήματα για το αθηναϊκό ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός απέναντι στον Λεβαδειακό, έπαιξε όσο χρειάστηκε και πήρε τη νίκη με 1-0. Το γκολ του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς ήταν αρκετό, σημειώθηκε νωρίς και η στιβαρή ανασταλτική λειτουργία απέτρεψε οποιονδήποτε κίνδυνο. Το 3Χ3 είναι η καλύτερη εκκίνηση του Τριφυλλιού από το 2018 και αχνά δημιουργίες προσδοκίες για πορεία πρωταθλητισμού.

Ωστόσο, η κατάσταση απέχει από το να χαρακτηριστεί ρόδινη. Για την ώρα, η νικηφόρα «χρυσόσκονη» σκεπάζει τα προβλήματα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λειτουργεί ως εγγύηση για την πρόοδο της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει πως η ενίσχυση του ρόστερ έχει καθυστερήσει επικίνδυνα και ενδέχεται να κοστίσει κάποια στιγμή.

Ο Ιβάν έχει αρχίσει τις αλχημείες, για να καλύψει τα κενά και να προστατεύσει τους παίκτες του. Με τον Λεβαδειακό, ο Σέρβος επιστράτευσε τον Αϊτόρ ως «δεκάρι» και όταν χρειαζόταν να φρεσκάρει τον «άξονα» του, δεν είχε άλλον μέσο στον πάγκο. Εκτός από τον Ρούμπεν, τον οποίο προφύλαξε και τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η μεσαία γραμμή παραμένει άδεια

Μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ολοκληρώσει ούτε μία από τις δύο μεταγραφές των χαφ που έχει δρομολογήσει. Πλέον, στην κυριολεξία η κλεψύδρα αδειάζει. Το ημερολόγιο δείχνει 4 Σεπτεμβρίου και η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 15/9.

Οι δισταγμοί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι κατανοητοί. Σέβεται τα λεφτά του Γιάννη Αλαφούζου και ειδικά όταν τα ποσά ξεφεύγουν, επιθυμεί να καταλήγει στην καλύτερη δυνατή επιλογή. Αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα. Η δουλειά του αδικείται από την κωλυσιεργία του. Ο Σέρβος χρειάζεται μέσους να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, για να συνεχίσει να παίζει στο ίδιο τέμπο και δεν τους έχει. Οπότε, επιβάλλεται ο προπονητής να βοηθήσει τον εαυτό του…

Ο Ιβάν άργησε και το βρίσκει μπροστά του

Η αγωνία μεγαλώνει επειδή είναι άγνωστο εάν τελικά ο Μπερνάρντ θα προλάβει το αθηναϊκό ντέρμπι. Με βάση τον προγραμματισμό, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα έμενε στον πάγκο και θα βοηθούσε στη διάρκεια του 90λεπτου. Πλέον, και αυτό δεν είναι σίγουρο και θα το μάθουμε στο μέσο της εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να παραταχθεί στο πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν με μόνους μέσους τους Ρούμπεν, Κουρμπέλη και Τσέριν. Ικανοί παίκτες, αλλά με τα χαρακτηριστικά τους να μην ξεχωρίζουν. Οι τρεις έχουν περισσότερο ανασταλτικό προφίλ και δεν μπορούν να δημιουργήσουν το ίδιο εύκολα. Ο Αϊτόρ ενδέχεται να καλύψει τη θέση, όπως συνέβη με τον Λεβαδειακό, αλλά ο Βέρμπιτς απέχει από το 100% της ετοιμότητας για να αναπληρώσει στο έπακρο τον Ισπανό στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αν απουσιάσει και ο Χουάνκαρ, τότε το πρόβλημα του Γιοβάνοβιτς θα διογκωθεί. Ωστόσο, στην προκείμενη, ο Σέρβος δυσκολεύεται από τις δικές του αποφάσεις. Εάν είχε φέρει νωρίτερα τους παίκτες που του λείπουν, τώρα θα είχε την απαιτούμενη ευελιξία. Τώρα, ο Ιβάν θα έπρεπε να ψάχνει συμπληρώματα ή κάτι το εξαιρετικό και όχι τον βασικό box-to-box του. Πάντως, ότι έγινε, έγινε και ο Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που είναι, με τα καλά και τα στραβά του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News