Παναθηναϊκός: Έπεσαν μέσα στον λάκκο που έσκαψαν

Eurokinissi

Είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός του Παναθηναϊκού αντέδρασε επιτυχημένα σε μία προσπάθεια να παγιδευτεί πριν από ένα ντέρμπι και απέτρεψε ένα τετελεσμένο γεγονός.

Ένα θέατρο του παραλόγου ζούμε από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και αποκαλύφθηκε η πρόθεση του Στιβ Μπένετ να ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο κυριακάτικο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Μία πληροφορία που επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με την ανακοίνωση των ορισμών από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Είναι προφανές ότι ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ, γνώριζε πολύ καλά τι κάνει. Δεν είναι δυνατόν να φαντάστηκε ότι θα στείλει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον ρέφερι από τα Δωδεκάνησα και η απόφαση του θα περνούσε απαρατήρητη. Τι ακριβώς πίστευε, δηλαδή; Ότι ο Σιδηρόπουλος θα εμφανιστεί ξαφνικά την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και κανένας δεν θα τον παρατηρήσει, έως ότου βγει για να σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού;

Γιατί σε λίγο, από αυτά που ακούμε από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατ’ ουσία έτσι ενέργησε ο Μπένετ. Ο αρχιδιαιτητής είχε μία… ωραία ιδέα να ορίσει Έλληνα διαιτητή, ενάντια στην ομοφωνία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν υπολόγισε τις αντιδράσεις και αφού είδε τον ορυμαγδό που προκάλεσε, ανακάλεσε την πράξη του με μία διάθεση «εντάξει παιδιά, όλα καλά, δεν έγινε και τίποτα, μια πλάκα κάναμε να περάσει η ώρα».

Μην ξεχάσουμε και όσα ξέρουμε

Σε ότι αφορά την αντίδραση της ΑΕΚ, είναι κατανοητή. Προφανώς και δεν πρόκειται να αποδεχθεί την… πατρότητα του ορισμού του Σιδηρόπουλου. Και ίσως να μην την έχει, για να είμαστε ειλικρινείς. Από την άλλη, ο Τάκης Μπαλτάκος εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ με την υποστήριξη της Ένωσης. Αν δεν την είχε, δεν θα είχε και το πόστο. Απλά είναι τα πράγματα.

Για αυτό και η ΑΕΚ δεν μπορεί να εξοικειωθεί με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν ψήφισε Μπαλτάκο, δεν έχει επιρροή στο παρασκήνιο και δεν μπλέκεται με αυτό. Αντίθετα, η ΑΕΚ είναι άκρως ενεργή και έχει με το μέρος της την πλειοψηφία των Ενώσεων και την ισχύ να περνά στην Ομοσπονδία αυτό που θέλει.

Επιτέλους, μία επιτυχημένη αντίδραση

Πάντως, το πιο σπουδαίο νέο της ημέρας, έγκειται ακριβώς στην επιτυχία της αντίδρασης του Παναθηναϊκού. Διότι ο Μπένετ αναγκάστηκε να ακυρώσει τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και ψάχνει ξένο διαιτητή για να στείλει στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με το κλίμα που διαμορφώθηκε, ο Μπένετ υποχρεώνεται να ψάξει για διαιτητή εγνωσμένης αξίας, που δεν θα αφήνει αμφιβολίες για το παραμικρό…

Αμέσως μόλις η πληροφορία για τον Σιδηρόπουλο περιήλθε στην κατοχή του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του, άρχισαν συντονισμένες ενέργειες για να την αποτρέψουν. Εκ του αποτελέσματος, τα κατάφεραν. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί ο Παναθηναϊκός αποτύγχανε να αποφύγει το μοιραίο. Οπότε, ίσως κάτι να αλλάζει σε αυτό το κομμάτι για το Τριφύλλι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News