Παναθηναϊκός: Η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται πως ενοχλεί

Sportday.gr

Η μεγαλύτερη αντίδραση προέρχεται από τον αιφνιδιασμό εκείνων που είχαν συνηθίσει τον Παναθηναϊκό σαν φτωχό συγγενή και τώρα αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν τον έστησαν στον τοίχο. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο νίκες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Γιατί δεν νίκησε μόνο στο τερέν του «Απόστολος Νικολαΐδης», ανατρέποντας σε 2-1 το εις βάρος του 0-1, το οποίο τον κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας με το 4Χ4 και τους 12 βαθμούς.

Η άλλη επικράτηση του Τριφυλλιού σημειώθηκε εξωαγωνιστικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πανίσχυρος στο παρασκήνιο αυτή την περίοδο. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πως ο πρόεδρος και η διοίκηση της ΕΠΟ εξελέγησαν με τη στήριξη της ΑΕΚ. Οι περισσότερες Ενώσεις έλκουν «κιτρινόμαυρη» επιρροή, όπως αποδείχτηκε στις δύο προηγούμενες εκλογές στο Πάρκο Γουδί.

Για αυτό και είχε μεγάλη σημασία πως ο Παναθηναϊκός απέτρεψε μία πλεκτάνη που υφαινόταν σε βάρος του, με τον αρχικό ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου. Είναι προφανές πως ασχέτως των αντιδράσεων για τα… μάτια του κόσμου, μόνο μία ευνοημένη πλευρά υπήρχε από ελληνική σφυρίχτρα στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Τα αντανακλαστικά του οργανισμού του Τριφυλλιού λειτούργησαν άψογα, πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και εντόπισαν εγκαίρως τα κακώς κείμενα. Κυρίως, τα αποσόβησαν, αφού με κλιμακωτές αντιδράσεις από το βράδυ της Τετάρτης, ανάγκασαν την ΕΠΟ να αλλάξει ρότα και τον Στιβ Μπένετ να ορίσει ξένο διαιτητή στη Λεωφόρο. Έναν ρέφερι που απλώς σφύριξε ότι είδε και υπέδειξε τις καθαρότατες παραβάσεις.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει τη θέση που του αρμόζει

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε όλα τα επίπεδα και αυτό ενοχλεί. Ενοχλεί εκείνους που τον είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια παρόντα, αλλά μικρό και ελεγχόμενο. Να επωφελούνται από τη δυναμική του στα τηλεοπτικά και στα χορηγικά της Λίγκας, αλλά μην κινδυνεύουν αγωνιστικά.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαν ο φτωχός συγγενής στον Συνεταιρισμό, αυτόν που αποσπούσε συμπονετικά λόγια σαν ξεπεσμένος αριστοκράτης, που πετύχαινε πότε-πότε κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, αλλά σε βάθος χρόνου δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν. Αυτό τον Παναθηναϊκό είχαν συνηθίσει και ξενίζουν στην ιδέα ότι ο Σύλλογος επανέρχεται στο πραγματικό μέγεθος του.

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε όλα τα επίπεδα και αυτό ενοχλεί. Ενοχλεί εκείνους που τον είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια παρόντα, αλλά μικρό και ελεγχόμενο.

Για αυτό και έγινε μία απόπειρα με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες για απώλεια βαθμών στο αθηναϊκό ντέρμπι. Όμως, ο Αλαφούζος και η διοίκηση απέτρεψαν την πρώτη παγίδα και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έκανε τα υπόλοιπα. Αυτός ο συνδυασμός έφερε τη νίκη στο ντέρμπι και έδειξε πως φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Για να μην εθελοτυφλούμε, υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι το τέλος του ταξιδιού. Ο Παναθηναϊκός έχει τις προϋποθέσεις για πρωταθλητισμό, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι είναι διεκδικητής του τίτλου. Ο Γιοβάνοβιτς επαναλαμβάνει παντού ότι η ομάδα πορεύεται παιχνίδι με παιχνίδι και δεν κοιτάει πιο μακριά. Γιατί μέσα σε μερικούς μήνες, δεν εξαφανίζονται όλες οι παθογένειες ετών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News