Παναθηναϊκός: Δεν έπαθε ζημιά στο χειρότερο βράδυ του

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός απείχε από τον καλό εαυτό του, φλέρταρε με την ήττα, όμως κατάφερε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και στο φινάλε, αυτό θα κρίνει τη μάχη του τίτλου!

Μία ισοπαλία, σαν νίκη! Στην κυριολεξία! Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει άβρεχτος τη χειρότερη εμφάνιση του στη σεζόν και να μην υποστεί σοβαρή ζημιά. Σίγουρα, η ευκαιρία να τελειώσει πρόωρα τον αιώνιο αντίπαλο του ήταν μοναδική, όμως το τελικό 1-1 δεν διαταράσσει τόσο τις ισορροπίες. Το +10 στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό δεν είναι αμελητέο και δεν καλύπτεται εύκολα, παρότι μεσολαβούν πολλές αγωνιστικές.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο παιχνίδι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει. Υπό μία έννοια, ίσως η «πεντάρα» στον ΝΠΣ Βόλο και ο ενθουσιασμός που επικράτησε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, να επηρέασε τη συγκέντρωση των παικτών. Άνθρωποι είναι, όσο και να προσπαθεί ο Γιοβάνοβιτς, δεν είναι εύκολο να τους συμμαζεύει πάντα.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο και το διάστημα 65-80′, ο Παναθηναϊκός είτε είχε μία ανούσια κατοχή, είτε δεν είχε αρκετά καλή κυκλοφορία και δεχόταν φάσεις από κλεψίματα, αντεπιθέσεις και κακό τρανζίσιον. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις πιο απειλητικές προϋποθέσεις, κυρίως με μακρινά σουτ.

Το γκολ του Μπιελ επιτεύχθηκε σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει τον έλεγχο. Ωστόσο, συνέβη αυτό που είχαμε επισημάνει στις μέρες πριν το ντέρμπι. Οι Πειραιώτες έχουν μερικούς πολύ ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, σκοράρουν. Αν και το γκολ περισσότερο οφείλεται στην εμπνευσμένη πάσα του Ελ Αραμπί.

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο πολύ καλός μέχρι εκείνο το τάιμινγκ Άβιλα συμπεριφέρθηκε επιπόλαια στο 96′ και αναίτια υπέπεσε σε πέναλτι στον Ιωαννίδη. Ο διαιτητής Κέλετ είδε την παράβαση, την υπέδειξε και ο Σπόραρ με αριστοτεχνική εκτέλεση ισοφάρισε!

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, ουδείς το αμφισβητεί. Ωστόσο, διατήρησε το +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ, που έφερε ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα και το +10 από τον Ολυμπιακό. Παρότι δεν έχει σημασία, μαθηματικά θα τερματίσει σίγουρα πρώτος, αφού υπερέχει της Ένωσης στην ισοβαθμία. Έχει αξία για μία ομάδα να συνηθίζει στην πρωτιά, ακόμα και στα κάτω της.

Προφανώς, ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι εξαιρετικός σε κάθε ματς. Ούτε μία κακή βραδιά αναιρεί το συνολικό δείγμα. Αντίστοιχα, μία εξαιρετική εμφάνιση δεν συνεπάγεται επίλυση όλων των προβλημάτων. Το ποδόσφαιρο απαιτεί διάρκεια και περιλαμβάνει αρκετές μεταπτώσεις. Το ζητούμενο είναι το Τριφύλλι να υπερασπίζεται τα κεκτημένα του και να βρίσκει τρόπο να νικάει ή έστω να μην χάνει. Κάτι που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

Υ.Γ: Ο τραυματισμός (και) του Παλάσιος είναι πλήγμα. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Παναιτωλικό και με τον Ατρόμητο χωρίς τα δύο «φτερά» που τον οδήγησαν μέχρι τώρα στην κορυφή. Αυτό είναι ένα πρώτο στοίχημα και απομένει να δούμε αν ο Γιοβάνοβιτς έχει… να τραβήξει άσους από την τράπουλα του.

Το σίγουρο είναι πως ο Σέρβος πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του, ψάχνοντας δύο καλούς εξτρέμ στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο Ιβάν καλείται να τους βρει σύντομα, τουλάχιστον τον ένα, ώστε την Πρωτοχρονιά να τον έχει διαθέσιμο να αγωνιστεί. Το ρόστερ προσφέρει πολλά, αλλά έχει ανάγκη από ενίσχυση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News