Παναθηναϊκός: Όχι το καλύτερο ρόστερ; Πάντως είναι το πρώτο

Eurokinissi

Πολλά γράφονται και λέγονται για την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να πάρει μέρος στην κουβέντα και αρκεί να παραμείνει στην κορυφή.

«Χρειάζεται υπομονή και πολύ φαντασία. Μας έλειψε η φαντασία, δεν μας λείπει η υπομονή και είναι αυτό που μας χαρίζει τις νίκες». Με μία φράση ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιέγραψε το βασικό συστατικό της φετινής επιτυχημένης συνταγής του Παναθηναϊκού. Μία συνταγή που έχει παράξει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο με 37 βαθμούς, με 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 αγωνιστικές, με διαφορά +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ και +12 από τον τρίτο Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε εναντίον του Ατρόμητου. Αλλά νίκησε. Δεν δημιούργησε διψήφιο αριθμό ευκαιριών, όμως είχε δύο σκόρερ και επικράτησε 2-0. Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στη Super League και ποια παρουσιάζει το πιο όμορφο θέαμα. Το συμπέρασμα εναπόκειται στην κρίση του καθενός.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι η βαθμολογία και τα στατιστικά. Ο Παναθηναϊκός κατέχει την κορυφή και απέχει αρκετά από τους άλλους δύο μεγάλους της Αθήνας. Το ρόστερ του ίσως να μην είναι το πιο ποιοτικό ή το πιο πλούσιο, αλλά δίνει νίκες και παίρνει βαθμούς. Ενίοτε, έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το δυναμικό του Τριφυλλιού κάνει τη δουλειά καλύτερα από τα υπόλοιπα και φέρνει αποτελέσματα…

H δικαίωση της υπομονής του Γιοβάνοβιτς

Για να επανέρθουμε στον Γιοβάνοβιτς, η υπομονή χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Αυτή η ηρεμία που έχουν οι παίκτες, ακόμα και όταν το χρονόμετρο είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος τους. Ψυχραιμία, χωρίς πανικό, ορθολογικές επιλογές και αποφυγή βεβιασμένων γεμισμάτων. Ο συνδυασμός που αποφέρει το γκολ του Ιωαννίδη, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της επιρροής του Γιοβάνοβιτς σε αυτό το ρόστερ.

Ο Σέρβος έχει εκπαιδεύσει τους ποδοσφαιριστές του να λειτουργούν έτσι. Τους έχει μιλήσει τόσες ώρες, ώστε όλοι ξυπνάνε και κοιμούνται έχοντας στο μυαλό τους τα λόγια του προπονητή τους. Έχουν υιοθετήσει ως δεύτερη φύση το συγκεκριμένο στυλ και για την ώρα, οι «πράσινοι» και ο… καθοδηγητής τους δικαιώνονται πλήρως.

Ο Ιωαννίδης χρωστάει στον εαυτό του

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει προσόντα για να εδραιωθεί στον Παναθηναϊκό, εκτός από την έφεση στο σκοράρισμα. Δεν αρκούν δύο γκολ σε δύο αγωνιστικές, χρειάζονται πολλά περισσότερα. Όμως, είναι μία αρχή. Επίσης, είναι σημαντικό πως έφεραν δύο νίκες, σε ένα σημείο που οι άλλοι μεσοεπιθετικοί απουσιάζουν λόγω τραυματισμών ή έχουν μπλοκάρει και δεν σκοράρουν.

Ο Ιωαννίδης οφείλει πρωτίστως στον εαυτό του να βελτιωθεί και να δουλέψει στα τελειώματα. Την δική του καριέρα θα απογειώσει. Φυσικά, με έναν Ιωαννίδη που σκοράρει πιο εύκολα και με μεγαλύτερο ρεπερτόριο, ο Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί τα μέγιστα. Η Εθνική Ελλάδας χρειάζεται έναν αξιόπιστο στράικερ και ο 22χρονος άσος του Τριφυλλιού έχει τις προδιαγραφές να αναλάβει τον ρόλο. Όλα εξαρτώνται ξεκάθαρα από τη δική του βελτίωση.

Υ.Γ.: Το «δώρο» από την ισοπαλία στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ έχει τέτοια χροιά, επειδή ο Παναθηναϊκός το πέτυχε. Εάν εκείνος δεν νικούσε, δεν θα εκμεταλλευόταν τις απώλειες των αντιπάλων του. Αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει και ο τίτλος θα έρθει.

Υ.Γ.2: Για τις μεταγραφές, τις ανανεώσεις και τον αγωνιστικό σχεδιασμό θα τα αναλύσουμε στη διάρκεια της διακοπής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News