Παναθηναϊκός: Ο Ράντονιτς που προσπαθεί να γίνει Γιοβάνοβιτς

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρυσι γνώρισε πολλές ήττες, όμως φαινόταν… φως στο τούνελ. Για την ώρα, αυτό δεν σημαίνει με την ομάδα του Ράντονιτς.

Ποιος να το έλεγε πως θα ερχόταν η ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός θα καλούταν να παραδειγματιστεί από τον ποδοσφαιρικό; Απίστευτο και όμως, αληθινό. Ο «Εξάστερος» είναι το καμάρι του κόσμου του Τριφυλλιού, το τμήμα του Συλλόγου που έφερε τρόπαια και διακρίσεις και κράτησε ψηλά το φρόνημα στη δύσκολη προηγούμενη δεκαετία.

Φέτος, ο κανόνας έχει αντιστραφεί. Η ομάδα ποδοσφαίρου τρέχει… με σπασμένα φρένα στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα μπάσκετ παραπαίει και υστερεί από τον αιώνιο αντίπαλο. Δυσάρεστη παραδοχή, αλλά είναι η αλήθεια.

Το χειρότερο για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν είναι οι ήττες. Είναι πως μοιάζει να ανήμπορος να αντιδράσει, ούτε αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός μέχρι τον προηγούμενο Φεβρουάριο έχανε συχνά, όμως ήταν ολοφάνερο πως κάτι δημιουργούταν. Πως ήταν θέμα χρόνου να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση στήριξαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δικαιώνονται. Το αντίστοιχο ερώτημα είναι: ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Αργύρης Πεδουλάκης, αξίζει να εμπιστευτούν τον Ντέγιαν Ράντονιτς; Είναι ο κατάλληλος για να ανασυγκροτήσει την ομάδα και η τωρινή εικόνα αποτελεί μία παραφωνία που θα τελειώσει σύντομα;

Να μην μένει στον… αέρα

Ασφαλώς, την απάντηση την έχουν ο ιδιοκτήτης και ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ. Διότι αυτοί έχουν συζητήσει και μιλούν με τον Ράντονιτς και ξέρουν τι τους έχει εξηγήσει ο Σέρβος. Για παράδειγμα, μπορεί ο Ράντονιτς να είχε προειδοποιήσει ότι η δουλειά του θα αποδώσει έπειτα από 3-4 μήνες. Προσοχή, δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο και απλώς διατύπωσα σε μία υπόθεση. Γιατί από την εμπειρία μου στο ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ, γνωρίζω ότι κάποιες φορές, οι προπονητές είχαν αποσαφηνίσει εγκαίρως τι θα συμβεί σε ένα τάιμινγκ και ο οργανισμός της ομάδας δεν ήταν αιφνιδιασμένος.

Συνεπώς, αυτοί οι οποίοι θα κρίνουν εάν το εγχείρημα με τον Ράντονιτς λειτουργεί σωστά, λάθος ή έχει εκτροχιαστεί τελείως, είναι ο Γιαννακόπουλος και ο Πεδουλάκης. Οι οποίοι έχουν τη σφαιρική ενημέρωση από τον προπονητή. Οι υπόλοιποι κρίνουμε αυτά που βλέπουμε, αλλά δεν έχουμε τη γενικότερη εικόνα.

Πάντως, επειδή έχει αρχίσει η αμφισβήτηση του Ράντονιτς και παρουσιάζεται ως τελειωμένος – για να μην κρυβόμαστε, δημοσιεύματα του τύπου: το μέλλον του κόουτς παίζεται αυτή τη βδομάδα, αυτό σημαίνουν – επιβάλλεται η ιδιοκτησία και η διοίκηση να τον στηρίξουν εμπράκτως, εφόσον τον πιστεύουν. Για να καταστήσουν σαφές στον οργανισμό του Τριφυλλιού και στον περίγυρο πως αυτός είναι και δεν αλλάζει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News