ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Καραντώνης ήταν η αποκορύφωση

Για τον Παναθηναϊκό η διαιτησία του Καραντώνη δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο γεγονός. Είναι η συνέχεια από τις αντίστοιχες διαιτησίες στα προηγούμενα παιχνίδια του Τριφυλλιού, αλλά τώρα τα λάθη ήταν κραυγαλέα.

Η διαιτησία του Καραντώνη δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο γεγονός. Είναι η συνέχεια από τις αντίστοιχες διαιτησίες στα προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, αλλά τώρα τα λάθη ήταν κραυγαλέα.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Για αυτούς που καταλαβαίνουν, η διαιτησία του Καραντώνη στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Όποιος βλέπει τα σημάδια, ξέρει πως ήταν η κορύφωση. Μία συνέχεια στις διαιτησίες του Τζήλου, του Φωτιά και του Σιδηρόπουλου τις προηγούμενες αγωνιστικές. Η ουσιαστική διαφορά ήταν πως αυτή τη φορά, ο ρέφερι «χτύπησε» σε κραυγαλέες φάσεις και η αδικία είναι ορατή σε όλους.

Γιατί το Σάββατο στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Σιδηρόπουλος στις πιο προβεβλημένες φάσεις, δεν εκτέθηκε. Ακόμα και στο γκολ του Αϊτόρ που δεν μέτρησε, έστω και με την πολύ αυστηρή έννοια του κανονισμού, καλύπτεται. Αντίθετα, ο Καραντώνης αδίκησε εξόφθαλμα τον Παναθηναϊκό, έχοντας και τη συνδρομή του VAR.

Στην ισοφάριση του ΟΦΗ στο 1-1, αγνοήθηκε το επιθετικό φάουλ στον Μαουρίσιο και το οφσάιντ του Ντουρμισάι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Βιτάλ ανατρέπεται εντός περιοχής, όμως δόθηκε φάουλ εκτός. Ο Τσιλιανίδης σπρώχνει τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός δέχεται κίτρινη. Ο Σένκεφελντ δέχεται «κουτουλιά» από τον Ντουρμισάι, κανείς δεν βλέπει το παραμικρό. Να σταθούμε στο οφσάιντ που υπέδειξε ο β’ βοηθός Σπυρόπουλος στο γκολ του Παλάσιος, ενώ ο Αργεντινός εκκινεί αρκετά μέτρα πριν τον Χουάνκαρ;

Το αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός δεν ακουμπάει καν τον Τσιλιανίδη και ο Καραντώνης ανακάλυψε… φάουλ! Το οποίο ήταν δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Βιγιαφάνιες… Από το VAR, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση… Καμία διάθεση να διορθώσουν το τεράστιο λάθος του Καραντώνη. Εκκωφαντική η σιωπή του Διαμαντόπουλου από την Αρκαδία…

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν δίκιο

Πράγματι, η αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού μετά την αποβολή του Βιγιαφάνιες ήταν τραγική. Πλήρης παράδοση στον ΟΦΗ. Σίγουρα, το αριθμητικό μειονέκτημα δεν υποσκελίζεται εύκολα. Ωστόσο, ούτε μία επίθεση. Ούτε μία κατοχή μπάλας, ούτε ένα τρέξιμο με εξαίρεση τον Αλεξανδρόπουλο. Ο Λουίς Φελίπε στο 2-2 και ο Τσιλιανίδης στο 3-2 πηδούν ανενόχλητοι, με τους «πράσινους» να κοιτάζουν.

Πράγματι, ο Γιοβάνοβιτς επιμένει ακατανόητα στον Μαουρίσιο, ο οποίος δεν έχει δυνάμεις και δεν βοηθά ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Δεν εξηγείται γιατί δεν παίζει ο Αλεξανδρόπουλος, ο μόνος χαφ με ένταση, ενέργεια και αντοχή. Όντως, ο Γιοβάνοβιτς απέτυχε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του μετά την ισοφάριση στο 2-2, δεν τους ενέπνευσε για να συνέρθουν.

Σίγουρα, αυτά ισχύουν και χρήζουν ανάλυσης. Όμως, πόσο εύκολο είναι για τους παίκτες να διατηρήσουν τη συγκέντρωση τους εν μέσω όλων αυτών; Καθόλου, θα απαντήσει ο υπογράφων. Εδώ εκνευριζόμαστε όσοι το παρακολουθούμε απ’ έξω. Για ελάτε λίγο στη θέση εκείνων που το βιώνουν εκείνη την ώρα στο τερέν… Οι οποίοι βλέπουν τον κόπο τους να χάνετε, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι.

Στο φινάλε, με την εικόνα που είχε το παιχνίδι μέχρι την αποβολή του Βιγιαφάνιες, ποια τροπή ήταν η επικρατέστερη; Το 1-3 ή το 2-2. Αν επιλέξετε το δεύτερο, μάλλον βλέπαμε άλλο παιχνίδι τελικά… 

Υ.Γ.: Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού πράγματι ήταν πολύ σκληρή. Πάντως, το ζητούμενο είναι άλλο: ποια περιθώρια αντίδρασης έχει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο εφοπλιστής έχει επιλέξει να κινείται θεσμικά στο ποδόσφαιρο, μία προσέγγιση που δεν τον έχει δικαιώσει. Τι θα κάνει τώρα; Για να δούμε. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News