Παναθηναϊκός: Ο Τρεϊμάνις απαγόρευσε να διεκδικήσει τη νίκη στην κακή του μέρα

Ο Παναθηναϊκός έχει τρανταχτές αδυναμίες… Ωστόσο, η συζήτηση θα ήταν τελείως διαφορετική για τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του Τριφυλλιού, εάν ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις, δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να μείνει ζωντανός στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρανταχτές αδυναμίες… Ωστόσο, η συζήτηση θα ήταν τελείως διαφορετική για τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του Τριφυλλιού, εάν ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις, δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να μείνει ζωντανός στο πρώτο ημίχρονο.

Θέλετε να διαβάσετε για τις αδράνειες των παικτών του Παναθηναϊκού στην Τούμπα; Για τις ολιγωρίες τους; Για την έλλειψη ποιότητας και προσωπικότητας; Για τις λάθος αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Για το κακό κοουτσάρισμα του; Για την αδυναμία να παρέμβει στην εξέλιξη του ματς και να αποτρέψει την ήττα από την Τούμπα; Ναι, θα τα θίξουμε και αυτά, θα μας απασχολήσουν, αλλά δεν πρέπει να αρχίσουμε από αυτά. Δεν είναι αυτά τα σημαντικά.

Η συζήτηση αρχίζει και εστιάζεται στη νέα αλλοίωση αποτελέσματος που υπέστη ο Παναθηναϊκός από τον Τρεϊμάνις, τη δεύτερη συνεχόμενη μετά το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Λετονός διαιτητής είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποδείξεις του και οι προθέσεις του αποδείχτηκαν περίτρανα στις δύο φάσεις των πέναλτι.

Στο «κλάδεμα» του Αϊτόρ από τον Τσιγγάρα, το οποίο ο Τρεϊμάνις αγνόησε, παρότι ο Κροάτης Μπέμπεκ τον κάλεσε να το δει στο VAR. Είχε την ευκαιρία ο ρέφερι να διορθώσει το σφάλμα του, αλλά επέμεινε ακατανόητα. Στις καθυστερήσεις, ο Σάντσες κόβει καθαρά τον Μίτριτσα, δια γυμνού οφθαλμού, αλλά ο Τρεϊμάνις είδε κάτι που κανένας δεν κατάλαβε. Ο Μπέμπεκ τον φώναξε ξανά και ο Λετονός δεν επέμεινε στην… ανακάλυψη του, ίσως επειδή σκέφτηκε ότι θα το λήξει αμέσως μετά και δεν χρειαζόταν να εκτεθεί άλλο.

Στο πρώτο ημίχρονο, που ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε στο σκορ, ο Τρεϊμάνις άφησε 10 (ολογράφως, δέκα) λεπτά καθυστερήσεις! Σπάζοντας κάθε… σχετικό ρεκόρ, χωρίς να υπάρχει λόγος. Μετά το 90’, με τη δίλεπτη (και βάλε) διακοπή στο πέναλτι που ανακάλυψε ο ίδιος, ο Λετονός έληξε το παιχνίδι μόλις συμπληρώθηκαν όσα λεπτά υπέδειξε, μάλλον επειδή κυνηγούσε στο σκορ ο Παναθηναϊκός και ο ρέφερι αγχώθηκε μήπως συμβεί κάποιο απρόοπτο (και ανεπιθύμητο για εκείνον…) που θα έφερνε το 2-2.

Αυτά είναι τα… κραυγαλέα στις υποδείξεις του Τρεϊμάνις, χωρίς να σταθούμε στα… σπόρια. Γιατί με την υπόδειξη του πέναλτι, ο Τσιγγάρας θα έπρεπε να αποβληθεί στη συνέχεια, αφού θα είχε «κιτρινιστεί» νωρίς και… μακέλευε χωρίς όριο τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν και άλλα… ψιλολόγια, αλλά την κεντρική ιδέα την αντιλαμβανόμαστε όλοι.

O Λουτσέσκου «πάτησε» πάνω στον Τρεϊμάνις 

Ο Λουτσέσκου υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός αντιποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως με τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, επιτρέπουν στον Ρουμάνο προπονητή να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ισχυρισμού του. Έχει τη βάση του, αλλά ο Λουτσέσκου ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Γιατί αν στο πρώτο ημίχρονο ο Τρεϊμάνις σφύριζε απλώς τα αυτονόητα, το παιχνίδι θα εξελισσόταν διαφορετικά. Ο Λουτσέσκου θα κατέληγε να φωνάζει και δεν θα το έπαιζε… υπεράνω και θα παρίστανε τον ανώτερο. Όμως, αυτή είναι η επικοινωνιακή προσέγγιση ενός οργανισμού, που έχει ζηλέψει τα χειρότερα πρότυπα που επικράτησαν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας τις προηγούμενες δεκαετίες και λειτουργεί μιμητικά. Ας είναι, ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του και ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον δρόμο του.

Ωραία λόγια, όταν είναι εκ του ασφαλούς 

Εκφράζεται η άποψη ότι η διαιτησία παρέχει άλλοθι στον Παναθηναϊκό και τον αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες γνώμες, ας μας εξηγήσουν πως θα απέδιδαν στις δουλειές τους, εάν κάποιος τους αδικούσε και τους εκνεύριζε διαρκώς. Πως θα κατάφερναν να αποδώσουν, χωρίς ηρεμία. Μόνο ο… Βούδας θα μπορούσε να εργαστεί, επειδή θα είχε περιέλθει σε… ατμόσφαιρα ζεν. Οι κανονικοί άνθρωποι, δύσκολα θα τα έβγαζαν πέρα. Τι θα έκανε ένας συνάδερφος, εάν έγραφε το κείμενο του και λίγο πριν τελειώσει, έμπαινε κάποιος, το έσβηνε και τον ανάγκαζε να αρχίσει το γράψιμο από την αρχή; Επανειλημμένως. Μάλλον τότε δεν θα ισχυριζόταν με την ίδια ευκολία, αυτό που ισχυρίζεται όντας απ’ έξω από το γήπεδο.

Η συζήτηση δεν θα είχε καμία σχέση, εάν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στον ΟΦΗ και δεν τον σταματούσε ο Καραντώνης. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρα πολλές πιθανότητες να νικήσει στην Τούμπα, εάν ο Τρεϊμάνις αποφάσιζε σωστά και υποδείκνυε το πέναλτι. Με δύο μεγάλα διπλά, θα επικρατούσε ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και το έργο του Γιοβάνοβιτς θα απέδιδε. Τώρα, όλα προμηνύουν καταστροφή και το Τριφύλλι έχει… βρεθεί στα σκοινιά. Επιβάλλεται να αντιδράσει, να μπορέσει να αντεπιτεθεί και να «κλειδώσει» σε πρώτη φάση, τη συμμετοχή του στα Play Off. Άσχημη διαπίστωση, αλλά πέρα για πέρα ρεαλιστική και αληθινή.

Υ.Γ.: Ο Γιοβάνοβιτς κοουτσάρισε πολύ άσχημα τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Μοιάζει να έχει κολλήσει με τις εμμονές του και να αδυνατεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες που μεταβάλλονται σε μία αναμέτρηση. Ο Σέρβος έχει μεγάλη ευθύνη για την οπισθοχώρηση του δευτέρου ημιχρόνου, με χειρότερες επιλογές την απόφαση να παίξει χωρίς σέντερ φορ στο δεύτερο ημίχρονο και την ακατανόητη χρησιμοποίηση του Γιασίν Αγιούμπ. Ωστόσο, για τις ευθύνες του Ιβάν, θα επεκταθούμε αναλυτικά σε νέο blog στις επόμενες ώρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News