Ρολάν Γκαρός 2022: Ο Τσιτσιπάς κινδυνεύει να δει τη νέα γενιά να τον προσπερνά

H Μεγάλη Εβδομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει. Μεγάλη Δευτέρα κιόλας σταυρώθηκε (από τον εκπληκτικό Δανό τινέιτζερ, Χόλγκερ Ρουν) στον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Απογοήτευση; Μεγάλη. Έκπληξη; Όχι τόσο μεγάλη.

Φάνηκε από την αρχή ότι δεν ήταν ο εαυτός του ο Στέφανος φέτος στο Παρίσι. Καμιά σχέση με τον περσινό Τσιτσιπά που έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, όταν και προηγήθηκε 2-0 σετ στον τελικό πριν λυγίσει από τον… αλύγιστο Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2.

Ούτε καν με τον Τσιτσιπά που είχε θριαμβεύσει πριν από δυο μήνες στο Masters του Μόντε Κάρλο έμοιαζε ο Στέφανος που είδαμε στο Παρίσι, όπου πέρασε αγκομαχώντας τους δυο πρώτους γύρους και έκανε μια εύκολη νίκη στον τρίτο απέναντι όμως σε αντίπαλο ιδιαίτερο αδύναμο, όπως ήταν ο Σουηδός Ίμερ.

Η εύκολη νίκη επί του Ίμερ κουκούλωσε τα προβλήματα

Ήταν αυτή η άνετη νίκη που κουκούλωσε τα κακώς κείμενα και δημιούργησε εντυπώσεις ότι ο Τσιτσιπάς ήταν στον δρόμο της ανάκαμψης κι ότι είχε περισσή ενέργεια για τη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης όπου θα κρίνονταν τα πάντα.

Όπως αποδείχθηκε όμως στον αγώνα με τον Ρουν, τίποτα από τα δυο δεν είχε συμβεί. Ο Τσιτσιπάς εμφάνισε στο κορτ το προβληματικό πρόσωπο, που μας είχε δείξει από την αρχή και, παρά την ηρωική προσπάθειά που έκανε, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αποκλείστηκε φυσιολογικά.

Όλοι οι τοπ παίκτες και οι φιλόδοξοι νεαροί, σαν τον Αλκαράθ και τον Ρουν, σχεδιάζουν την προετοιμασία τους για τη χωμάτινη περίοδο με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουν στο πικ της φόρμα τους τέλη Μαΐου που διεξάγεται το Ρολάν Γκαρός, το δεύτερο χρονικά τουρνουά του Γκραν Σλαμ.

Το λάθος στην προετοιμασία του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος προφανώς και δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο για να αντεπεξέλθει στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του τουρνουά και να αντιμετωπίσει παίκτες που ήταν όπως ήταν αυτός πριν από τρία χρόνια. Δηλαδή διψασμένοι να αποδείξουν ότι είναι εδώ και ότι το μέλλον τους ανήκει.

Τι πήγε λάθος στην προετοιμασία του και δεν παρουσιάστηκε, δεδομένης και της ουρανοκατέβατης κλήρωσης, συνεπής στο ραντεβού του με τον τίτλο, που ήταν ο μεγάλος στόχος του στο φετινό Ρολάν Γκαρός, είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και οι προπονητές του.

Τώρα το πουλάκι πέταξε, η ευκαιρία χάθηκε. Είναι αργά για δάκρυα. Δεν απομένει παρά να βρουν ο Στέφανος και το τιμ τί δεν έκαναν καλά και να το διορθώσουν. Ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς μπορεί να φεύγουν σιγά σιγά αλλά από πίσω έρχεται η γενιά του 2003 με τους Αλκαράθ και Ρουν. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να τον προσπεράσουν…

Δείτε τα highlights του αγώνα Ρουν – Τσιτσιπάς

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News