Παναθηναϊκός: Το μικρό καλάθι για Μπερνάρντ

Sportday.gr

Με αφορμή την από μεγαφώνων ανακοίνωση του Μπερνάρντ από τον Παναθηναϊκό ο Κώστας Χαλέμος γράφει για τις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούν πρώιμα οι ομάδες στους οπαδούς τους.

Στην αγχώδη νίκη 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ποδοσφαιριστής που αποθεώθηκε ήταν ο Βραζιλιάνος Μπερνάρντ, που δεν βρισκόταν στο γήπεδο αλλά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συμβαίνει συχνά στα ελληνικά (και όχι μόνο) γήπεδα, οι… απόντες να είναι και οι καλύτεροι παίκτες μιας ομάδας που δεν θέλγει με τις εμφανίσεις της, όπως ακριβώς αυτή την εποχή ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν έχει αρκετά προβλήματα να επιλύσει.

Το κυριότερο, αυτό της δημιουργίας παιχνιδιού ελπίζει να το λύσει με την απόκτηση του Μπερνάρντ. Γι΄αυτό και η «υποδοχή» μεσσία από τους οπαδούς χτες στο γήπεδο της «Λεωφόρου». Θα αποδειχθεί όμως τέτοιος ο Βραζιλιάνος ο οποίος δεν έρχεται στην Ελλάδα και από το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο;

Το κίνητρο και η αγωνιστική κατάσταση του Μπερνάρντ να δώσουν τις απαντήσεις

Βεβαίως έχει παραστάσεις από την αγγλική Premier και η ποδοσφαιρική ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Σε αυτές τις μεταγραφές… αεροδρομίου άλλα είναι τα ερωτηματικά που μπαίνουν. Τι κίνητρα έχει ο παίκτης και σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται;

Έτσι όπως είναι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια να περιμένει για πολύ την ένταξη του Μπερνάρντ στην εντεκάδα. Το είπε ξεκάθαρα και ο Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη χλωμή νίκη επί του Ιωνικού. Ότι ο χρόνος πιέζει και η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.

Ότι τις καλές «μεταγραφές» του (Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρντ) ο Παναθηναϊκός άργησε να τις κάνει είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Η πρώτη ίσα-ίσα πρόλαβε να παίξει στη ρεβάνς με τη Σλάβια στο Conference League, η δεύτερη έμεινε εκτός λίστας και η τρίτη ανακοινώθηκε μόλις χτες. Η καθυστέρηση αυτή στοίχισε στον Παναθηναϊκό τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Το μικρό καλάθι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν στις μεταγραφές

Το πρωτάθλημα όμως δεν είναι ένα καλοκαιρινό τεστ αλλά ένας μαραθώνιος 32 αγώνων, που δεν θα κριθεί τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο. Ο Παναθηναϊκός, μετά την περσινή καλή πορεία του, έβαλε φέτος ψηλότερα τον πήχη. Και για να τον υπερπηδήσει πήρε ποδοσφαιριστές με καλό βιογραφικό.

Ο Σπόραρ, αν και ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, από τις πρώτες του εμφανίσεις έκανε αμέσως μια διαφορά στη θέση του φορ. Θα περιμένουμε να δούμε αν και ο Μπερνάρντ μπορεί να πετύχει κάτι αντίστοιχο στον τομέα της δημιουργίας παιχνιδιού, που είναι ακόμη πιο νευραλγικός σε μια ομάδα.

Μέχρι να έρθει, να γνωρίσει τους συμπαίκτες του, να μάθει το παιχνίδι τους και να βρει τα τρεξίματά του, ώσπου να τον δουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού να πατάει χορτάρι, ας μην παρασύρονται από τα… μεγάφωνα. Στις μεταγραφές ειδικά κανέναν δεν έβλαψε το μικρό καλάθι…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News