Παναθηναϊκός: Ο λαγός και η πόρνη

Eurokinissi

Ναι, είναι μαγκιά να κερδίζεις και στην κακή σου μέρα. Αρκεί αυτή η μέρα να είναι μια, άντε δυο. Mετά γίνεται επικίνδυνο. Και η μπάλα είναι πόρνη…

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τον Λεβαδειακό με το προσφιλές του 1-0 και, με τους τρεις βαθμούς που πήρε, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τη 3η αγωνιστική και πριν από την 4η, όπου τον περιμένει το κρασ τεστ, το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη «Λεωφόρο» το οποίο και θα δείξει πολλά για το μέλλον του.

Το πόσο σημαντικό είναι να φιγουράρει πρώτος το αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Πρέπει να μείνει εκεί και να οδηγήσει την κούρσα, όχι σαν λαγός σε μίτινγκ στίβου, που γκαζώνει στους πρώτους γύρους μόνο και μόνο για να βοηθήσει τους καλούς αθλητές να πετύχουν ρεκόρ και μετά εγκαταλείπει αλλά ως ένα από τα φαβορί για την επικράτηση.

Ο «στεφανωμένος» Μπούργος

Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να βελτιώσει την εικόνα του, η οποία κατά γενική ομολογία είναι θολή και σίγουρα απέχει κατά πολύ από αυτή που επιθυμούν να δουν ο προπονητής και οι οπαδοί του, ύστερα από τις υποσχέσεις που άφησε πέρσι η ομάδα και τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι για την ενίσχυσή της.

Οι εμφανίσεις του στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι μέτριες έως προβληματικές και, αν δεν ήταν αυτό το χαλάκι 3Χ3 να κρύψει από κάτω τις αδυναμίες του, μπορεί και να ηχούσαν όργανα τώρα, ανάλογα με εκείνα που ήχησαν στον Άρη κι έφεραν την αποπομπή του «στεφανωμένου» από τις περσινές επιτυχίες, Χέρμαν Μπούργος.

Ακούγεται οξύμωρο αλλά έτσι είναι και το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί (μοναδική ομάδα μετά από τρεις αγώνες με μηδέν παθητικό), ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή κερδίζει αγώνες κυρίως χάρις στην αμυντική του προσήλωση, η οποία δεν επιτρέπει στους αντιπάλους να απειλήσουν σοβαρά το τέρμα του Μπρινιόλι

Μόνο η άμυνα δεν φτάνει…

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ένα γκολ του φτάνει για να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και κουτσά στραβά θα το πετύχει στις λίγες τελικές που θα δημιουργήσει. Μα θα το βάλει ο Σπόραρ, θα το βάλει ο Βέρμπιτς, θα σημειωθεί με πέναλτι, όπως και να μπει, αυτό το γκολ αποδεικνύεται – προς το παρόν- αρκετό για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του.

Μα αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί. Γιατί στο ποδόσφαιρο, ακόμη και ο πιο αδύνατος, δεν μπορεί, μια φάση θα την κάνει στον αγώνα. Αν αυτό συμβεί στα τελευταία λεπτά, όταν και δεν υπάρχει χρόνος για επιστροφή, τότε η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη για τον Παναθηναϊκό του 1-0.

Ναι είναι μαγκιά να κερδίζεις και στην κακή σου μέρα. Αρκεί αυτή η μέρα να είναι μια, άντε δυο. Αν είναι περισσότερες, τότε παίζεις με τη φωτιά και προκαλείς την τύχη σου. Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να ξέρουν ότι η μπάλα είναι πόρνη… «Πράσινος» (Ίβιτσα Όσιμ) άλλωστε ήταν αυτός που το είχε πει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News