Παναθηναϊκός: Ο τίτλος παίζεται τώρα

Eurokinissi

Mε τους άλλους διεκδικητές να «ψάχνονται», ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει τις βάσεις τίτλου τώρα, που είναι σε καλό φεγγάρι και έχει ούριο άνεμο στη διαιτησία.

O Παναθηναϊκός πέρασε με επιτυχία το κρας τέστ με την ΑΕΚ και συνέχισε τη ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα. Σε ένα μαραθώνιο 32 αγωνιστικών (με τα πλέι οφ), τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο ξεκίνημα της σεζόν μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα. Μπορεί όμως και να σημαίνουν πολλά.

Με τη γλώσσα των αριθμών, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόνο τους 12 από τους 96 διαθέσιμους βαθμούς στη μάχη τίτλου, ήτοι το 1/8 του συνόλου, ποσοστό ιδιαίτερα μικρό, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ή να γίνει μια σίγουρη πρόβλεψη όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Όμως αυτό το 4Χ4 δείχνει μια δυναμική. Απελευθερώνει δυνάμεις ικανές να σπάσουν τις αλυσίδες, που τόσα χρόνια κρατούν δέσμια την ομάδα που, σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, διεκδικούσε τα τρόπαια στις εγχώριες διοργανώσεις κι έκανε περήφανη την Ελλάδα με τις επιτυχίες της στην Ευρώπη.

Το «τρένο» και οι «πεζοπόροι»

Ακριβώς αυτό το φουριόζικο ξεκίνημα είναι που έκανε να φουντώσουν -ποιος τους αδικεί- οι ελπίδες διοικούντων και φιλάθλων και να αρχίσει νωρίς νωρίς -πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από τη σέντρα του πρωταθλήματος- η συζήτηση περί κατάκτησης του τίτλου από τον Παναθηναϊκό.

Όπως έχει η κατάσταση τώρα, με τα δεδομένα της εποχής, ο στόχος φαντάζει πολύ ρεαλιστικός καθώς ο Παναθηναϊκός πάει τρένο ενώ οι άλλοι διεκδικητές βαδίζουν πεζή. Δεν θα είναι όμως έτσι για πάντα τα πράγματα. Αργά ή γρήγορα, οι άλλοι θα βρουν τα πατήματά τους και το «τρένο» θα κάνει κάποια στάση.

Και ναι μεν «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» αλλά αν ο Παναθηναϊκός, φιλοδοξεί φέτος να στεφθεί πρωταθλητής, ΤΩΡΑ πρέπει να τα δώσει όλα. Τώρα, που οι αντίπαλοί του ταλανίζονται από προβλήματα και ψάχνουν να βρουν μια καινούργια ταυτότητα στο παιχνίδι τους, ύστερα από τις μεγάλες αλλαγές που έκαναν σε προπονητές και παίκτες.

Τώρα, που οι παίκτες του -παλιοί και νέοι- είναι μια γροθιά ενώ των άλλων ομάδων ακόμη… συστήνονται. Τώρα, που ο προπονητής έχει σταθερό πλάνο στο μυαλό του, την ώρα που οι άλλοι πειραματίζονται. Τώρα, που οι οπαδοί βρίσκονται «ψυχή τε και σώματι» στο πλευρό του ενώ αλλού γκρινιάζουν και αποδοκιμάζουν.

Το διαιτητικό «μπρα ντε φερ»

Τώρα, που η διαιτησία είναι ούριος άνεμος στα πανιά του, όπως φάνηκε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και ιδιαίτερα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ήταν ένα δυνατό «μπρα ντε φερ», εκτός από το γήπεδο και, στο παρασκήνιο. Κάθε άνεμος όμως, δεν φυσά πάντα προς μια κατεύθυνση. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει…

Όσο οι άλλοι πετούν βαθμούς δεξιά αριστερά, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μαζεύει ακόμη και τα σπόρια που πέφτουν από το τραπέζι τους, ώστε να εξασφαλίσει μια διαφορά στην κορυφή πριν το πρωτάθλημα διακοπεί -από 20 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου- για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, δίνοντάς τους χρόνο αρκετό για να ανασυνταχθούν και να εξαπολύσουν αντεπίθεση.

Αν το «τρένο» καταφέρει να παραμείνει σε τροχιά μέχρι τότε, ο Παναθηναϊκός θα αφήσει τα όνειρα και θα μπορεί να μιλά πιο πειστικά για πρωτάθλημα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News