Παναθηναϊκός: Λερναία ύδρα με 9 κεφάλια

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός, που καταφέρνει να επιβιώνει παρά τις ατυχίες του και να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, μοιάζει με το μυθικό τέρας, τη Λερναία Ύδρα.

Κερδίζοντας 1-0 και τον Άρη, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 9 νίκες σε 9 αγωνιστικές κι έκανε τους παραληρούντες οπαδούς του, που βλέπουν την ομάδα τους να υπερπηδά όλα τα εμπόδια που συναντά στο δρόμο της, να τραγουδούν από τώρα πρωταθληματικά τραγούδια στις εξέδρες της «Λεωφόρου».

Ποιος τους αδικεί; Εννιά νίκες σε 9 αγώνες κι έχοντας κατατροπώσει τους αντιπάλους της στη μάχη του τίτλου: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μοναχά ο Ολυμπιακός απομένει για να συμπληρωθεί το ονειρικό καρέ στοn πρώτο γύρο του πρωταθλήματος που εξελίσσεται κούρσα για έναν ίππο.

Σφυρηλατημένη στο αμόνι του Γιοβάνοβιτς η ομάδα δεν κωλώνει μπροστά στις δυσκολίες, δεν καταθέτει τα όπλα αλλά πολεμά μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρει αυτό που δικαιούται στον αγωνιστικό χώρο βάσει της απόδοσής της, ήτοι τίποτα λιγότερο από τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η Λερναία Ύδρα και ο… Ιβάν

Μοιάζει με τη Λερναία Ύδρα, το μυθικό εκείνο τέρας που ο Ηρακλής του έκοβε το ένα κεφάλι και στη θέση του βγαίνανε δυο. Έτσι και ο Παναθηναϊκός χάνει έναν παίκτη από τραυματισμό; Άλλος παίρνει τη θέση του και τον αντικαθιστά επάξια στη μάχη που εξελίσσεται μέχρις εσχάτων…

Δείτε τι έγινε στο αποψινό ματς κόντρα στον εξαιρετικό Άρη. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε δίχως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του και τον πρώτο σκόρερ του που είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, ο Αϊτόρ ο οποίος δεν ξεκίνησε στην 11αδα κι έπαιξε λόγω τραυματισμού- όλο κι όλο ένα λεπτό!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη δίχως την πιο ακριβή μεταγραφή του, τον Βραζιλιάνο Μπερνάρ ο οποίος ήταν αδύνατο να ακολουθήσει ως το τέλος τον ρυθμό που ήθελε ο Γιοβάνοβιτς και έγινε αλλαγή στο 70΄για να μπει στη θέση του ο Τσοκάι.

Οι «πράσινοι» κυνήγησαν με πάθος τη νίκη παρά την απογοήτευση, αυτό το άδειασμα που ένιωσαν όταν πανηγύρισαν ένα γκολ που τελικά δεν μέτρησε γιατί ο διαιτητής διέβλεψε φάουλ βλέποντας ξανά τη φάση στο βίντεο.

Δεν είναι υπόθεση ενός

Όμως για άλλη μια φορά φέτος απέδειξαν ότι καμιά αναποδιά, καμιά ατυχία, καμιά τρικλοποδιά δεν είναι ικανή να τους κάνει να χάσουν το μυαλό τους που παραμένει καθαρό και προσηλωμένο στο στόχο τον οποίο σημαδεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα.

Το σύνθημα το δίνει ο προπονητής από τον πάγκο. Τον έβλεπα και σήμερα πόση ηρεμία μετέδιδε στους παίκτες όταν το ματς είχε φτάσει στην κόψη του ξυραφιού με την κλεψύδρα να αδειάζει και ο χρόνος για το πολυπόθητο γκολ να φτάνει στο τέλος του.

Δεν χτυπιόταν όπως άλλοι, είχε μια σιγουριά ότι η νίκη μπορεί να έρθει στις καθυστερήσεις. Κι αυτή τη σιγουριά την πέρασε στους παίκτες οι οποίοι έκαναν ό,τι έπρεπε για να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη του.

Η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του Παναθηναϊκού δεν είναι υπόθεση ενός. Είναι υπόθεση πολλών. Γι΄αυτό κι ένας και δυο παίκτες να λείπουν, δεν τρέχει τίποτα. Η ΟΜΑΔΑ θα είναι πάντα εκεί, να καλύψει τα κενά τους και να παίξει και για τους απόντες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News