Παναθηναϊκός: Ο… απαραίτητος κλώνος του Χουάνκαρ

Eurokinissi

Είναι επιτακτική η ανάγκη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρει και για τη δεξιά πλευρά έναν Χουάνκαρ, έτσι ώστε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμο…

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ήταν από πολλές απόψεις σημαντική η νίκη 1-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο γιατί ξανάβαλε το πράσινο τρένο στις ράγες, μετά τον προσωρινό, όπως αποδείχθηκε, εκτροχιασμό του στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μια νίκη που ήρθε όσο δύσκολα δείχνει το σκορ, με ένα γκολ τη στιγμή που άδειαζε η κλεψύδρα και με αρκετό καρδιοχτύπι στο φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι που δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν, βγήκαν από το καβούκι που ήταν κλεισμένοι για 79 λεπτά και δημιούργησαν -με τον Καρέλλη– τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Mακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Αν ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του πέρασε θριαμβευτής από τη γέφυρα του Ρίου το οφείλει σε δυο ποδοσφαιριστές του που δεν τους… λούζουν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας: τον αριστερό μπακ Χουάνκαρ και τον αναπληρωματικό φορ, Ιωαννίδη. Σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα οι δυο τους μοιράστηκαν τους ρόλους δημιουργού κι εκτελεστή.

Η μπάλα, μπορεί να είναι πόρνη, όπως έλεγε ο σοφός Όσιμ αλλά όμως είναι τίμια πόρνη. Μπορεί μέσα στον αγώνα να σου κάνει τα καπρίτσια της, να σε παιδεύει με τα τσαλίμια της αλλά, αν είσαι καλός μαζί της, στο τέλος θα εκτιμήσει είτε το χάδι, είτε την επιμονή σου και θα φροντίσει να σε… γλυκάνει.

Μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός παίκτη που να χαϊδεύει την μπάλα στο τερέν δεν έχει άλλο παρά μόνο τον Χουάνκαρ. Όταν οι άλλοι την κλωτσούν και τη βασανίζουν με άσκοπες πάσες και άστοχα σουτ, αυτός της μιλάει με γλυκόλογα και την καλοπιάνει με υποσχέσεις.

Το «ψηστήρι» στο ματς με τον Παναιτωλικό κράτησε 78΄λεπτά. Σε εκείνο το λεπτό την άγγιξε τρυφερά με το αριστερό του πόδι και αυτή πήγε συστημένη στο κεφάλι του Ιωαννίδη που παραμόνευε στο δεύτερο δοκάρι. Ήταν τόσο καλά υπολογισμένη η τροχιά της που ακόμη και με κλειστά μάτια θα τη συναντούσε ο Έλληνας επιθετικός για να τη στείλει στα δίχτυα.

Ένας Χουάνκαρ και για τα δεξιά

Οι επιστήμονες λένε ότι οι αριστεροπόδαροι ποδοσφαιριστές λόγω μιας ιδιαιτερότητας του εγκεφάλου τους, υπερτερούν σε δημιουργικές ιδέες και λύσεις. Μπορούν κατά τη διάρκεια του αγώνα να επινοούν νέα κόλπα και να ξεδιπλώνουν ξεχωριστές δεξιότητες, είτε στη δημιουργία, είτε στο σκοράρισμα.

Ο Χουάνκαρ είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Η συνεισφορά του στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, όχι μόνο από εκείνη όλων των δεξιών μπακ της ομάδας αλλά και όλων των εξτρέμ μαζί. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς δεν θα μπορούσε να χτιστεί χωρίς τον Χουάνκαρ.

Είναι τόσο καταλυτική η παρουσία του Ισπανού στην αριστερή πλευρά που κάνει τον δεξιό μπακ, είτε αυτός είναι ο Κώτσιρας, είτε ο Σάντσεθ, να μοιάζει με τον φτωχό συγγενή της οικογένειας.

Ευτυχής το δίχως άλλο ο Σέρβος τεχνικός που έχει έναν παίκτη σαν τον Χουάνκαρ στην 11αδα αλλά επειδή το οικοδόμημά του γέρνει ήδη σαν τον πύργο της Πίζας, είναι επιτακτική η ανάγκη να βρει και για τη δεξιά πλευρά έναν Χουάνκαρ, έτσι ώστε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News