ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΕΜΟΣ: Μια προαναγγελθείσα γκέλα

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει για την γκέλα (2-2) της ΑΕΚ στη Ριζούπολη που είχε… προαναγγελθεί εξαιτίας της αμυντικής ανεπάρκειας των «κιτρινόμαυρων».

H ΑΕΚ πέτυχε δυο γκολ αλλά πήρε μόνο ένα βαθμό στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-2). Για μια ομάδα που θέλει να λογίζεται διεκδικήτρια του τίτλου, οι δυο βαθμοί που άφησε στη Ριζούπολη, συνιστούν μιας πρώτης τάξεως αποτυχία. Ιδιαίτερα ενόψει του ντέρμπι κορυφής, την επόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Πέρσι για να φύγει με το τρίποντο χρειάστηκε να βάλει τέσσερα γκολ (4-3) στον αγώνα με τον Απόλλωνα αλλά υποτίθεται ότι φέτος η ΑΕΚ χτίστηκε πάνω σε πιο στέρεες βάσεις, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες αλλά και τους προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της.

Τόσο όμως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην αρχή, όσο και ο Αργύρης Γιαννίκης στη συνέχεια δεν κατάφεραν να προσδώσουν στην ομάδα μια αμυντική σταθερότητα, με αποτέλεσμα στους αγώνες πρωταθλήματος να γίνεται έρμαιο του κάθε Ιωαννίδη και του κάθε Παμλίδη.

Η γκέλα συνέβη απόψε αλλά φαινόταν από καιρό ότι ερχόταν. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε συμβεί την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς (2-1) με τον Άρη όπου η κιτρινόμαυρη εστία δέχτηκε αφόρητη πίεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και μάλλον από τύχη δεν παραβιάστηκε.

Τότε η αμυντική αδυναμία κρύφτηκε κάτω από το χαλάκι. Πρόχειρη η δικαιολογία: Η ομάδα έπαιζε με δέκα μετά την αποβολή του Μήτογλου. Αλλά στο ματς με τον Απόλλωνα είχε και τους έντεκα παίκτες της στο τερέν. Το ίδιο και στο Αγρίνιο, το ίδιο και στο Βόλο, όπου ο Στάνκοβιτς χρειάστηκε να επέμβει πολλάκις για να διαφυλάξει την εστία του.

Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Αυστριακοβόσνιος τερματοφύλακας έχει κερδίσει τον τίτλο του MVP σε νικηφόρους αγώνες της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Ούτε ότι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ αγγίζουν τις διψήφιες τελικές σε αυτά τα παιχνίδια. Στην περίπτωση της «Ένωσης» οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Με δέκα γκολ παθητικό έχει μια από τις χειρότερες άμυνες της Λίγκας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάζουν καλύτερες αμυντικές επιδόσεις από της ΑΕΚ! Κι ο Απόλλων που σκόραρε δις απόψε είχε πετύχει μέχρι το ματς με την ΑΕΚ όλα κι όλα 4 γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια του. Και ναι, η ΑΕΚ διαθέτει την πρώτη επίθεση(20 γκολ) αλλά όπως λένε και οι Αμερικανοί, η επίθεση φέρνει μόνο τα εισιτήρια. Η άμυνα είναι εκείνη που φέρνει τους τίτλους.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News