KΩΣΤΑΣ ΧΑΛΕΜΟΣ: Η Μαρία έστειλε μήνυμα στους WTA Finals

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει για την πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στους WTA Finals και το μήνυμα που έστειλε στις αντιπάλους της «με το καλημέρα»

Κάθε άλλο παρά πρωτάρα έδειξε η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στους WTA Finals όπου συνέτριψε την Ίγκα Σφιόντεκ με 6-2, 6-4, σ’ ένα ματς που κράτησε σκάρτα 90 λεπτά. Το αντίθετο, έδειξε σαν έτοιμη από καιρό για το τουρνουά των κορυφαίων της χρονιάς, που φέτος φιλοξενείται (σε ανοιχτά γήπεδα) στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Παίζοντας με δύναμη, με μυαλό, με συγκέντρωση, με τακτική κυριάρχησε από την αρχή του αγώνα στο κορτ και περιόρισε σε ρόλο κομπάρσου την άμοιρη Σφιόντεκ που στο τέλος δεν άντεξε κι έβαλε τα κλάματα όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ματς-πόιντ, δίνοντας λαβή για μια σκηνή που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί σε αγώνα τένις!

Με τη νίκη της αυτή η Μαρία έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης και ταυτόχρονα έστειλε ηχηρό μήνυμα στις αντιπάλους της ότι δεν έχει πάει στο Μεξικό για τουρισμό αλλά για να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα κατακτήσει τίτλο στους WTA Finals.

Μπορεί; Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μπλογκ, η διοργάνωση εξ αρχής ήταν ανοιχτή σε κάθε προγνωστικό, με αποτέλεσμα όλες οι τενίστριες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ωστόσο, μετά τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής στους δυο ομίλους, οι πιθανότητες επιτυχίας διαφοροποιήθηκαν.

Η Σάκκαρη και η Μπαντόσα, που διέλυσε το Νο 1 του τουρνουά, την Αρίνα Σαμπαλένκα κέρδισαν μέχρι τώρα τις εντυπώσεις αλλά ο δρόμος μέχρι το βάθρο είναι ακόμη μακρύς και οι κλιματολογικές συνθήκες πρωτόγνωρες. Η Μαρία, όπως παραδέχθηκε και η ίδια στις δηλώσεις της, έκανε, λόγω υψομέτρου, στον αγώνα με τη Σφιόντεκ κάποια ανόητα λάθη.

Αν δεν της στοίχισαν ήταν γιατί η Πολωνή ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη, ιδιαίτερα από το σερβίς που μόνο όπλο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Όμως η Μπαντόσα και η Σαμπαλένκα που είναι οι επόμενες αντίπαλοί της, σερβίρουν σαφώς καλύτερα από τη Σφιόντεκ.

Αν θέλει να πάει μακριά στη διοργάνωση θα πρέπει και η ίδια να περιορίσει τα δικά της double faults (έκανε πέντε στο πρώτο της ματς) ώστε να μη χαρίζει άκοπους πόντους στην άλλη πλευρά. Σε γενικές γραμμές πάντως, το πρώτο δείγμα της ήταν θετικό και προδιαθέτει για ακόμη καλύτερη συνέχεια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News