ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΕΜΟΣ: Η απόσταση που χωρίζει τη Μαρία Σάκκαρη από το νούμερο ένα του κόσμου!

Με αφορμή την πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά των WTA Finals ο Κώστας Χαλέμος μετρά την απόσταση που χωρίζει την Σπαρτιάτισσα από την κορυφή

Να πω ότι με εξέπληξε η νίκη της με 2-1 σετ επί της Αρίνα Σαμπαλένκα τα ξημερώματα στους WTA Finals, δεν θα είναι αλήθεια. Το κορίτσι αυτό έχει πάψει να με εκπλήσσει εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον μπορώ να περιμένω τα πάντα από αυτό. Ακόμη και να το δω μια μέρα στο Νο 1 κόσμου!

Πριν ακόμη ξεκινήσει το τουρνουά, αναφερόμενος στις ελπίδες διάκρισής της, είχα γράψει, «Μαρία να η ευκαιρία», διαβλέποντας τις πιθανότητες που είχε να πηδήσει από τα 1.500 μέτρα της Γκουανταλαχάρα στην κορυφή του κόσμου. Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» (ύστερα από τρία ματς στη φάση των ομίλων) έρχεται να με δικαιώσει…

Η σημερινή επικράτησή της επί της Σαμπαλένκα με 7-6(1), 6-7(6), 6-3, όχι σε έναν οποιοδήποτε αγώνα αλλά σε έναν αγώνα «ζωής και θανάτου», δεν ήταν μια απλή νίκη. Ήταν μια νίκη – δήλωση προς τις τενίστριες που βρίσκονται πάνω από αυτή στην παγκόσμια κατάταξη. Ήταν σαν να τους έλεγε: «Φυλαχτείτε, έρχομαι».

Με τη Σαμπαλένκα μετρούσε τέσσερις ήττες, έχοντας κερδίσει μόνο 8 games στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις τους. Αυτές όμως ήταν… παλιά. Στη Ντόχα το 2020 και στο Αμπού Ντάμπι στις αρχές της χρονιάς. Από τότε κύλησε πολύ νερό και η Μαρία δεν είναι πια… αυλάκι, έχει μετατραπεί σε χείμαρρο που παρασύρει τα πάντα στο διάβα της.

Το είπε άλλωστε και η ίδια στις δηλώσεις της μετά τον επικό αγώνα. Ότι το επίπεδο του παιχνιδιού της σήμερα είναι διαφορετικό από ότι ήταν πριν από δέκα μήνες. Ότι μπορεί να κερδίζει πλέον παίκτριες σαν τη Σαμπαλένκα, που βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Τη Σαμπαλένκα σήμερα, την Άσλεϊ Μπάρτι που είναι Νο 1, αύριο…

Προς το παρόν έχει μπροστά της μια νέα πρόκληση. Την πρόκριση στον τελικό των… τελικών. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κονταβέιτ, που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση κι εκτός αυτού έχει μια μέρα παραπάνω για ξεκούραση ενώ η Σάκκαρη μόνο 24 ώρες προκειμένου να μαζέψει τα κομμάτια της μετά από την τρίωρη δοκιμασία με τη Σαμπαλένκα.

Αλλά εδώ που φτάσαμε, είναι θέμα καρδιάς και δεν νομίζω ότι υπάρχει τενίστρια στο τουρνουά με την καρδιά της Σπαρτιάτισσας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News