ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΕΜΟΣ : Ένα «διπλό» που έσωσε το πρωτάθλημα

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει για τη νίκη 2-1 της ΑΕΚ στα Γιάννινα και τον αντίκτυπο που έχει στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα 2-1 από τα Γιάννινα, χάρις στο γκολ που σημείωσε (με τη «συνδρομή» του Κάργα) στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Σάκχοφ, και διατήρησε την επαφή της με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει την Κυριακή 27/11 με τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης»).

Αν δεν υπήρχε αυτή η (αναπάντεχη) εξέλιξη και η ΑΕΚ άφηνε δυο βαθμούς στο στάδιο «Ζωσιμάδες», που έδειχνε και το πιθανότερο αποτέλεσμα έτσι όπως κυλούσε ο αγώνας, τότε ο Ολυμπιακός με νίκη στην αναμέτρηση με το Βόλο, θα ξέφευγε 8 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας και η μάχη του τίτλου θα έληγε πρόωρα

Γιατί εδώ δεν είναι… Αγγλία (αν και ούτε εκεί πλέον γίνονται εκπλήξεις). Εδώ είναι Ελλάδα όπου οι ομάδες-φαβορί στις εννιά από τις δέκα περιπτώσεις, αργά ή γρήγορα, δικαιώνουν τον τίτλο τους, κόβοντας πρώτες το νήμα. Αν πρόκειται μάλιστα για τον Ολυμπιακό, δεν τίθεται καν αμφισβήτηση. Το ξέρουν και οι αντίπαλοί του ότι στο τέλος, αυτός θα τερματίσει πρώτος.

Από αυτή την άποψη το «διπλό» που πήρε αυτό το σαββατόβραδο η ΑΕΚ στα Γιάννινα έσωσε το πρωτάθλημα, με την έννοια ότι κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού για τη μάχη του τίτλου, η οποία μπορεί προς το παρόν να μη διαγράφεται σκληρή αλλά τουλάχιστον δεν έχει κριθεί και όπως να’ χει βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί μην άρεσε στους οπαδούς αλλά ήταν καλοδεχούμενη από τους φιλάθλους που κοιτάζουν το δάσος και όχι το δένδρο αλλά και από την ίδια τη Λίγκα που θέλει το προϊόν της να είναι ανταγωνιστικό για να το πουλά ακριβά, αντί να το διαθέτει βερεσέ στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει κάθε χρόνο με τα (συνδρομητικά) κανάλια.

Ήδη οι θαυμάσιες φετινές πορείες του ΟΦΗ και του ΠΑΣ, το φορτσάτο ξεκίνημα του Βόλου στη σεζόν, το φορμάρισμα εσχάτως του Αστέρα που πιστοποιούν την άνοδο του ποδοσφαίρου της περιφέρειας, έχουν αναβαθμίσει το προϊόν και έχουν προσδώσει έξτρα ενδιαφέρον στο πρώταθλημα.

Ωστόσο, όλη αυτή η προσπάθεια θα είχε πάει στράφι αν, με στραβοπάτημα της ΑΕΚ, που εμφανίζεται ο ισχυρότερος μνηστήρας του τίτλου, άνοιγε κι άλλο η ψαλίδα υπέρ του Ολυμπιακού πριν καν μπει ο μήνας Δεκέμβριος, δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή πριν καλά καλά ξεκινήσει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News