KΩΣΤΑΣ ΧΑΛΕΜΟΣ: Πρώτα η… γαλοπούλα, μετά ο προπονητής της Εθνικής

Ένα μήνα μετά το διαζύγιο με τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ η ΕΠΟ ακόμη ψάχνει. Τώρα έχουμε.. γαλοπούλες και μελομακάρονα. Με τον προπονητή της Εθνικής θα ασχολούμαστε;

Στην Ελλάδα, όπου τα πάντα κινούνται πιο αργά κι από τα οχήματα σε ώρα μποτιλιαρίσματος στον Κηφισό, θα ήταν οξύμωρο να περιμένουμε γρήγορα αντανακλαστικά από την ΕΠΟ στο θέμα της πρόσληψης του νέου ομοσπονδιακού προπονητή.

Κοντεύει μήνας από τότε (26 Νοεμβρίου) που (ο ίδιος) ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ανακοίνωσε το διαζύγιο του με την εθνική ομάδα και από το πάρκο Γουδή, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μέχρι στιγμής ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Που και που μόνο καμιά διαρροή, τη μια ότι εξετάζονται βιογραφικά, την άλλη ότι ετοιμάζονται ραντεβού με υποψήφιους, που στην αρχή ήταν όλοι ξένοι αλλά εσχάτως έχουν τρυπώσει κι ορισμένοι Έλληνες, μη νομίζει, δηλαδή, το κοινό ότι εκεί στη ομοσπονδία κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Ωστόσο θυμάμαι ότι, όταν αποχαιρετούσαν τον Ολλανδό οι ιθύνοντες της ΕΠΟ έβγαζαν προς τα έξω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν βρει τον αντικαταστάτη του. Σε λίγες μέρες όμως το 2021 μάς αδειάζει τη γωνιά και η Εθνική παραμένει δίχως προπονητή στον πάγκο.

Στο διάστημα αυτό κάποια ονόματα υποψηφίων είδαν το φως της δημοσιότητας. Ονόματα που άλλα αποτελούσαν διακαείς πόθους παραγόντων κι άλλα που προωθούσαν τεχνηέντως διάφοροι μάνατζερ οι οποίοι μυρίστηκαν ψητό και πλησίασαν στο τραπέζι. Τα μισά διαψεύστηκαν, τα άλλα μισά υποβαθμίστηκαν.

Στο μεταξύ έγινε η κλήρωση του Nations League 2022-23 και η Ελλάδα, που μετέχει στην 3η κατηγορία, έμαθε τους αντιπάλους της στο 2ο όμιλο που είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, Κύπρος ή Εσθονία, Κόσοβο και μια παλιά μας γνώριμη, η Βόρεια Ιρλανδία που είχαμε να τη συναντήσουμε από τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο πρώτος αγώνας στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένος για τις 2 Ιουνίου (εκτός έδρας) απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, οπότε θα πει κάποιος ότι υπάρχει χρόνος για να ξεψαχνιστεί το θέμα του προπονητή και να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, δεν μας έπιασαν δα από το λαιμό, σώνει και καλά να αποφασίσουμε εδώ και τώρα…

Άλλωστε μπροστά μας έχουμε τις γιορτές, που πάει να πει διακοπές, γαλοπούλες και μελομακάρονα. Με τον προπονητή της Εθνικής θα ασχολούμαστε τώρα;

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News