Βαγγέλης Μαρινάκης: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα αποκτήματά του

Πιο κοντά στον στόχο της για έναν πράσινο στόλο κινείται η Capital Product Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, με την απόκτηση ενός ακόμα LNG Carrier και τριών υβριδικών φορτηγών πλοίων τελευταίας γενιάς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πρόκειται για το τελευταίας γενιάς LNG Carrier 174.000 κυβικών μέτρων «Asterix 1», το οποίο ναυπηγείται από την Hyundai Heavy Industries Co. Ltd. στη Νότια Κορέα και αναμένεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2023 και για τρία «πράσινα» υβριδικά φορτηγά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συστήματα καθαρισμού καυσαερίου και χωρητικότητα 13.278 TEU. Και τα τρία τελευταία, τα «Manzanillo Express», «Itajai Express» και «Buenaventura Express» ναυπηγούνται επίσης από την Hyundai Samho Industries Co. Ltd. στη Νότια Κορέα και είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν τον Οκτώβριο του 2022, τον Ιανουάριο 2023 και τον Μάιο του 2023, αντίστοιχα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο πολύ σημαντικές συναλλαγές για την εταιρεία» δήλωσε ο CEO της Capital Product Partners Τζέρι Καλογηράτος, προσθέτοντας: «Η εκποίηση δύο παλαιότερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επιτρέπει στην Capital Product Partners να επωφεληθεί από την σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αγορά εμπορευματοκιβωτίων και να παραμείνει πιστή στη στρατηγική της για την ανανέωση του στόλου της. Την ίδια ώρα, αντικαθιστούμε δύο φορτηγά πλοία, 16 και 15 ετών […]. Εν συνόλω, αυτές οι συναλλαγές θα μειώσουν τη μέση ηλικία του στόλου μας κατά περίπου 2,9 χρόνια. Αναμένουμε ότι οι εξαγορές θα συμβάλλουν θετικά στα οικονομικά στοιχεία, αυξάνοντας τις διανεμόμενες ταμειακές ροές μας και επεκτείνοντας περαιτέρω την ορατότητα των ταμειακών ροών μας, ενώ θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τη μέση ηλικία του στόλου μας και να μειώνουμε το αποτύπωμα άνθρακα».

Πηγή: powergame.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News