Η αθλητική φωτογραφία γιορτάζει: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους «κυνηγούς» του χιλιοστού του δευτερολέπτου

Το πρώτο Φεστιβάλ Αθλητικής Φωτογραφίας με τίτλο «1000eme de secondes» φιλοξενείται στο Saint-Mathurin-sur-Loire / Loire-Authion μεταξύ 4 Ιουνίου και 25 Σεπτεμβρίου του 2022. Εντυπωσιακές εικόνες παρουσιάζονται στις όχθες του ποταμού Λίγηρα στη Γαλλία. 

Το Φεστιβάλ «1000ό των δευτερολέπτων» επιθυμεί να αναδείξει τη δουλειά των Αθλητικών Ρεπόρτερ-Φωτογράφων,  δημιουργώντας μια έκθεση «Έξω από τους τοίχους» που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε αυτούς. 

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αυτό το υπαίθριο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε ένα φυσικό περιβάλλον στις όχθες του Λίγηρα, του μεγαλύτερου ποταμού της Γαλλίας, στην καρδιά του υπέροχου χωριού  Saint-Mathurin-sur-Loire, μεταξύ Angers και Saumur,  και έτσι γίνεται για 4 μήνες ένα υπέροχο event στο οποίο περισσότερες από 150 αθλητικές φωτογραφίες, θεαματικές, εμβληματικές ή αδημοσίευτες, αποκαλύπτονται στο κοινό. 

 

Στην πρώτη του χρονιά, το Φεστιβάλ Αθλητικής Φωτογραφίας «1000ο του δευτερολέπτου» παρουσιάζεται ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, προσκαλώντας 10 επαγγελματίες φωτογράφους διεθνούς φήμης, άνδρες και γυναίκες που καλύπτουν εκδηλώσεις όλο το χρόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο…Tour de France, Vendée Globe, Formula 1 Grand Prix… 

 

 

 

Το Φεστιβάλ είναι επίσης το πρόγραμμα συναντήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεταξύ του κοινού και των φωτογράφων που εκτίθενται αλλά και αθλητών υψηλού επιπέδου που καλούνται να έρθουν και να θαυμάσουν τα κατορθώματά τους που απαθανάτισαν αυτοί οι καλλιτέχνες. 

Γιατί ονομάζεται το Φεστιβάλ του «1000ού των δευτερολέπτων»;

Το 1000ο του δευτερολέπτου είναι ταυτόχρονα μια τιμή κοινή σε χρόνους που λαμβάνονται σε διαφορετικά αθλήματα, αλλά και μια από τις αγαπημένες ταχύτητες των αθλητικών φωτογράφων για να παγώνουν την κίνηση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News