Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Γιατί είχε φυσίγγια ατμίσματος με χασισέλαιο

Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται την αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ είπαν σε ρωσικό δικαστήριο την Παρασκευή ότι της συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρόνιο τραυματισμό, ανέφερε δημοσιογράφος του Ρόιτερς.

Η Γκράινερ είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών αφότου κρατήθηκε σε αεροδρόμιο της Μόσχας τον Φεβρουάριο μεταφέροντας φυσίγγια ατμίσματος με χασισέλαιο.

Η σταρ του WNBA εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μπλουζάκι των Nirvana την Παρασκευή για την τέταρτη ακρόαση στη δίκη. Είπε ότι δεν σκόπευε να παραβιάσει το νόμο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή της.

Το Κρεμλίνο υποβάθμισε την ιδέα της ανταλλαγής κρατουμένων, λέγοντας ότι είναι πρόωρο να συζητηθεί η πιθανότητα ανταλλαγής της Γκράινερ με έναν Ρώσο φυλακισμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ομάδα υπεράσπισης της Γκράινερ υπέβαλε έγγραφα την Παρασκευή για να υποστηρίξει την υπόθεσή της ότι δεν σκόπευε να φέρει παράνομα ναρκωτικά στη Ρωσία με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια πιο ήπια ποινή. Σε αυτά, είπαν ότι η Γκρίνερ υπέφερε από χρόνιους πόνους και ότι της είχε εκδοθεί άδεια στην πολιτεία της Αριζόνα για τη χρήση ιατρικής κάνναβης.

Στην ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, ένας Ρώσος διευθυντής συλλόγου μπάσκετ έδωσε στοιχεία για την υποστήριξη της Γκράινερ, μιλώντας για την «εξαιρετική ικανότητά της» και την «προσωπική της συμβολή στην ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος».

Η Γκράινερ αγωνίζεται ως σέντερ, για τις Φοίνιξ Μέρκιουρι στο WNBA και είναι επτά φορές All-Star.

Για χρόνια, η Γκράινερ έπαιζε για την Εκατέρινμπουργκ στην Ρωσία κατά την διάρκεια της off-season του WNBA, όπως και αρκετές άλλες παίκτριες των ΗΠΑ που είχαν λάβει προσοδοφόρα συμβόλαια από τη Ρωσική Πρέμιερ Λιγκ μπάσκετ των γυναικών.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News