Διακοπές: Τα καλοκαίρια των σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά

Οι ξέγνοιαστες στιγμές τους πλάι στη θάλασσα, κάτω από τη σκιά, δίπλα στο κύμα δεν ήταν συμβατικές, σύμφωνα με το σενάριο κάποιας ταινίας.

Σε όλες τις εποχές, για όλες τις κοινωνικές τάξεις οι μέρες του καλοκαιριού ήταν πάντα ταυτόσημες με τη θάλασσα, τον ήλιο, τις διακοπές και τις συχνές αποδράσεις από το καυτό κλεινόν άστυ.

Οι σταρ της εγχώριας σόουμπιζ της δεκαετίας του ’60 έβρισκαν πάντα την ευκαιρία για κάποιες ολιγοήμερες διακοπές, που άλλοι αναζητούσαν στις πιο κοντινές παραλίες της Αθήνας και άλλοι που διέθεταν και εξοχικό ξέφευγαν για μερικές ανάσες δροσιάς μακριά από τα φώτα και τους προβολείς των καθημερινών τους γυρισμάτων.

Οι πιο τυχεροί συνδύαζαν τις καλοκαιρινές διακοπές με τα γυρίσματα κάποιας ταινίας τους, ιδίως όταν για τις ανάγκες του σεναρίου χρειαζόταν να ταξιδέψουν σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά της επικράτειας. Είναι γνωστό πως οι ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου γυρίζονταν ως επί το πλείστον καλοκαίρι.

Σπάνια θα γύριζαν κάποιες χειμώνα. Ωστόσο, οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής είχαν πάντα και την υποχρέωση μιας καλοκαιρινής παράστασης, αφού τότε τα θερινά θέατρα της Αθήνας ήταν πολλά. Θέατρα που άφησαν τη δική τους ιστορία με εξαιρετικές παραστάσεις που σημάδεψαν εκείνα τα χρόνια. Μετροπόλιταν, Παρκ, Αθήναιον, Μπουρνέλη, Αλίκη, Αθηναϊκό Κηποθέατρο, Φλορίντα, Ρουαγιάλ, Σμαρούλα είναι μερικά από αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο okmag.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News