Γαλλία: Η στιγμή που ο Μακρόν ακούει τον Ζελένσκι να του ανακοινώνει την ρωσική εισβολή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο δείχνει την τηλεφωνική συνομιλία Ζελένσκι – Μακρόν, το πρωινό της 24ης Φεβρουαρίου, με τον Ουκρανό να ενημερώνει τον Γάλλο ομόλογό του για την ρωσική εισβολή.

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Φεβρουαρίου και ήταν η πρώτη μέρα του αιματηρού πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία του Μακρόν, στα όσα ακούει από τον Ζελένσκι.

Το τηλεφώνημα απόγνωσης στον Μακρόν

«Μου λέτε ότι έστειλαν ειδικές δυνάμεις παντού στο Κίεβο;» ρωτάει ο Μακρόν στο απόσπασμα.

«Παντού στο Κίεβο, στην Οδησσό, από τη Λευκορωσία. Πολεμάμε παντού στη χώρα μας. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό, δεν είναι όπως το 2014. Είναι πολύ μεγαλύτερη η εισβολή» απαντά ο Ζελένσκι με τον Μακρόν να σχολιάζει: «Μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ακούγεται, τέλος, να απευθύνει έκκληση στον Γάλλο ομόλογό του να μιλήσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύοντας, τότε, ότι η παρέμβαση της Γαλλίας και των ΗΠΑ θα σταματούσε τη Ρωσία.

«Πιστεύω Εμανουέλ ότι είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον Πούτιν και είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου. Είμαστε σίγουροι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπάιντεν μπορούν να συμμαχήσουν, να του τηλεφωνήσουν και να του πουν (σ.σ. στον Πούτιν) «Σταμάτα». Και αυτός θα σταματήσει. Θα σας ακούσει».

Το απόσπασμα της τηλεφωνικής συνομιλίας είναι από το ντοκιμαντέρ «Un Président, l’europe et la guerre» (Ο Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος) που μεταδόθηκε στις 30 Ιουνίου στη γαλλική τηλεόραση.

Ολόκληρο το γαλλικό ντοκιμαντέρ

Πηγή: in.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News